1

Tropische concerten in de Hortus

HortusFestival in Leiden, Amsterdam, Utrecht en Haren

HortusFestival Nieuws door

archief oud artikel 19 juli 2012 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Tropische kassen en prachtige tuinen vormen het decor van het HortusFestival. In de mooiste horti van Nederland klinkt deze zomer de mooiste muziek van de grote componisten. Luister mee in Leiden, Amsterdam, Utrecht of Haren.

De Hortus in Leiden, in Amsterdam, in Utrecht en in Haren openen hun kassen en oranjerieën en laten de mooiste klassieke muziek binnen. Tijdens zes zomerse concerten klinkt de muziek van beroemde componisten als Wagner en Debussy. Allemaal hadden zij één ding gemeen. Als inspiratiebron gebruikten zij hun Érard-vleugel. Het was de beroemde Parijse pianobouwer Sébastian Érard, die dit instrument ontwikkelde en verder verbeterde. Hij voorzag alle grote musici van piano's en harpen en gaf hen de gelegenheid hun muziekstukken te componeren. Deze instrumenten van Érard vromen de rode draad tijdens het HortusFestival.

Concerten

De zes zomerconcerten worden afwisselend uitgevoerd in Amsterdam, Utrecht, Leiden en Haren van 18 juli tot en met 26 augustus 2012. Luister naar Wagner uitgevoerd door het pianoduo Van Veen en geniet van een theatraal programma met werk van Berlioz en Gounod. Of droom weg bij het bekende Clair de Lune van Debussy, gespeeld op een Érard Harp. Maak zelf een keuze uit alle concerten van het HortusFestival.

Voor kinderen

Het HortusFestival is ook leuk voor kinderen, want voor de kleintjes is er de workshop Hamertje Tik! Mevrouw en meneer Érard leggen de kinderen haarfijn uit hoe een piano geluid kan maken.

Vind de mooiste tuinen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 19 juli 2012 - 270