1

Magische momenten met Marilyn

Marilyn Monroe Marathon in EYE

EYE Filmmuseum Nieuws door

archief oud artikel 5 augustus 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Menig mannenhart sloeg een slag over bij het zien van de prachtige Marilyn Monroe. Ze schitterde in vele films en stond in de jaren '50 bekend als de meest sexy vrouw aller tijden. Aanstaande zondag is het vijftig jaar geleden dat zij tragisch aan haar einde kwam. Reden voor het EYE Filmmuseum om de mooiste films met haar en over haar te tonen. Beleef deze magische momenten met Marilyn.

Marilyn Monroe is vijftig jaar na haar overlijden nog altijd een beroemdheid. De spraakmakende blondine werkte met een aantal grote regisseurs en liet een oeuvre van een vijftiental films na. Iedereen sprak over haar uiterlijk en haar enorme sex-appeal. Aan haar acteerprestaties twijfelde Monroe zelf regelmatig en ze werkte hard om serieus genomen te worden als actrice. Wie kent het beeld niet van Marilyn in haar witte opwaaiende jurk geschoten in The Seven Year Itch? Het EYE Filmmuseum laat zondag, precies vijftig jaar na haar overlijden, een selectie zien van films van en over haar.

Marathon

Het wisselvallige weer is zondag een goede reden om weg te kruipen met een goede film. Het EYE Filmmuseum organiseert een Marilyn Monroe Marathon met de beste films van deze gedenkwaardige actrice. Onder meer de The Misfits en Some Like It Hot draaien in de filmzalen van EYE. Ook het zelden vertoonde Let's Make Love, met Yves Montand als Monroe's tegenspeler, is te zien. Kruip lekker weg en bekijk één of alle films! En wie als overtuigende Marilyn Monroe look-a-like aan de kassa staat krijgt gratis toegang. Doe wel je best, want er staat een speciale afgevaardigde klaar met oog voor sex-appeal.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 5 augustus 2012 - 203