Dagje uit dit weekend

Tips voor de zomervakantie! |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Surfclinics, muziekfestival en de Olympische Spelen!

2 augustus 2012 Cultuur Gaat de zon schijnen of valt de regen met bakken uit de lucht? Weekenden in Nederland zijn onvoorspelbaar! Om er voor te zorgen dat iedereen iets leuks te doen heeft, ongeacht het weer, zetten we de leukste uitstapjes op een rij. Op naar de Griekse Olympische Spelen, genieten van muziek en surfstunts of lekker een middagje vlinders tellen. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Surf, skate en muziek!

Leer surfen, zie hoe internationale surfhelden de golven bedwingen en dans mee op stampende beats en psychedelische rock. Dit is het allereerste surf-, skate- en muziekfestival Easy Riders! De Noordpier op het strand van Wijk aan Zee bruist van de muziek en activiteiten. Volg een sup clinic van de professionele surfer Scott McKercher bij strandpaviljoen Aloha. Of luister naar wereldkampioene Sarah Quita Offringa die een clinic freestyle- en slalom windsurfen geeft. Als het weer meezit vinden er (golf)surfwedstrijden plaats en op de miniramp worden skatedemo's gegeven. De dag wordt afgesloten met diverse bands die geïnspireerd zijn door de surf- en skatecultuur.

4 augustus 2012. Toegang: Het dagprogramma is gratis toegankelijk. Vanaf 21:00 uur betaal je entree. Voorverkoop € 12,50, aan de deur € 15,00.

Het oude Griekenland

Neem een kijkje in één van de invloedrijkste beschavingen ooit, het oude Griekenland. Nu de Olympische Spelen begonnen zijn, besteedt het Museumpark Orientalis extra aandacht aan het land. Doe mee aan een authentieke Griekse vierkamp met discus werpen, hardlopen, speerwerpen en verspringen. Of verken het leven van de vrouwen in een Grieks vrouwenvertrek met authentiek interieur en typische bezigheden van toen zoals spinnen en weven. Neem ook meteen een echt Grieks hapje zoals een paardenbloemsalade, vijgen en granaatappels. De kinderen kunnen het Griekse alfabet leren, op scherven schrijven en spelletjes doen, terwijl het ensemble Aeide Mousa muziek van de oudheid laat horen.

5 augustus 2012. Toegang: € 5,00.

Rondvaart door de polder

Kom varen in de Eilandspolder. De dorpjes aan het water dragen veel geschiedenis met zich mee en de natuur is er schitterend. Theo de Wit, van Landschap Noord-Holland, vertelt de verhalen terwijl het bootje rustig door het water beweegt. Ga even van boord in Graft voor een wandeling naar Noordeinde en bekijk het prachtige raadhuis uit 1613. Neem ook een kijkje bij de zerkenvloer van een kerk uit de 17e eeuw en de Vermaning, waar doopsgezinden sinds het eeuwen hun bijeenkomsten houden. Stap weer aan boord van de boot en vaar verder met de open excursieboot.

5 augustus 2012. Toegang: € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot twaalf jaar betalen € 4,50. Beschermers betalen € 6,50 en hun kinderen € 3,50.

Tuinvlinders tellen

Dit weekend is het vlinderweekend! Twee dagen lang worden de vlinders in Nederland nauwlettend in de gaten gehouden. Pak een telformulier bij de hand, ga lekker in de tuin zitten en streep alle vlinders aan die voorbij fladderen! Het formulier is te vinden op de website van de Vlinderstichting. Een plek waar zeker veel vlinders te vinden zijn is in de Tropische vlindertuin De Passiflorahoeve. Leer alles over de vlindersoorten van Europa en bewonder rupsen en cocons in de kwekerij. Ook leuk voor kinderen!

4 & 5 augustus 2012. Toegang: € 5,00 voor volwassenen, kinderen betalen € 3,50.

Kunst in de tuin

De derde kunstexpositie van het tuinseizoen in Tuin de Lage Oorsprong breekt aan. Kom naar de knusse tuin vol kunst en mooie wandelpaden en bewonder de nieuwste kunstwerken. Zo zijn de lijnen in de houten werken van Bart Ensing fascinerend en speelt taalkunstenaar Marion Steur met woorden en kleuren. De nieuwe expositie wordt op een feestelijke wijze geopend, dus doe gezellig mee met het speciale programma op zondag 5 augustus. Geniet van gezellig muziek van The New Country Ramblers die een mix van Iers, oude Folk, Country en Gospel spelen.

4 & 5 augustus 2012. Toegang: € 4,50 voor volwassenen, kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang.

Nog meer leuke dingen doen? De beste tips voor de zomervakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-07-30 11:05:40 - 355