1

Dagje uit dit weekend!

Zwoele zomermuziek en toverachtig theater

Kalender DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 9 augustus 2012 Cultuur Na de druilerige dagen van afgelopen week laat dit weekend de zon zich weer zien! Trek eropuit en pak die zonnestralen. Luister naar zwoele zomermuziek op het Grachtenfestival in Amsterdam, geniet van prachtige vuurwerkshows op de boulevard van Scheveningen of duik de haven in van Almelo voor de Almelose Havendagen. Fijn weekend!

Grachtenfestival Amsterdam

Niet alleen de Amsterdamse grachten, maar heel het centrum van de Nederlandse hoofdstad is dit weekend het decor van het Grachtenfestival. Op wel 150 verschillende locaties is klassieke muziek te horen. In een Huis-, Tuin- of Dakterrasconcert, een Monumentenconcert, in een concertzaal of op een openluchtpodium. Er zijn zelfs concerten voor baby's en peuters tot en met tieners. Bijzonder is een concert op de gracht bij de Nieuwmarkt op zaterdag 11 augustus om 14:00 uur. Het publiek zit in bootjes rondom de podia en ervaart de muziek van heel dichtbij.
10 tot en met 19 augustus 2012.
Toegang: verschilt per voorstelling.

Vuurwerkshow Scheveningen

Het lijkt dit weekend in Scheveningen wel oud en nieuw. Op de boulevard wordt de ene na de andere vuurwerkpijl afgeschoten. Het is namelijk weer tijd voor het Internationale Vuurwerkfestival. Iedere avond zijn er twee vuurwerkshows om 21:45 uur en 22:30 uur. Elke keer zorgt een ander land voor het vuurwerk. Donderdag België en Duitsland, vrijdag Zuid-Korea en China en zaterdag Nederland en Spanje. Dus vergeet rotjes, strijkers en sterretjes en laat je verrassen door de mooiste pijlen uit de hele wereld.
9, 10 en 11 augustus 2012.
Toegang: gratis.

Almelose Havendagen

In de haven van Almelo is het dit weekend één groot feest. Kom ook eens kijken bij de Almelose Havendagen. Maak een rondvaart in een boot van 105 jaar oud, loop over water in een grote doorzichtige bol of bestuur een radiografisch watervliegtuigje. Ook is er een open podium waar iedereen met een klein beetje talent mag laten zien wat hij kan. Geniet op het terras van een hapje en een drankje en alles wat er in de haven gebeurt!
8 tot en met 11 augustus.
Toegang: gratis.

Parade Amsterdam

De Parade is dit weekend aangekomen in Amsterdam. Twee weken lang staan de kleurrijke tenten, terrassen en restaurants in het Martin Luther King Park. Theater, dans, muziek, film en beeldende kunst is allemaal te zien op dit rondreizende festival. In elke tent is weer wat anders te zien. Maar eigenlijk hoef je niet eens een voorstelling te bezoeken om je te vermaken. De nostalgische zweefmolen en alle eettentjes en terrasjes zijn al heerlijk om te genieten van het tentjestheater. De Parade stond hiervoor in Rotterdam, Den Haag en Utrecht en sluit vanaf dit weekend af in Amsterdam.
10 tot en met 26 augustus 2012.
Toegang: gratis tot 16:00 uur, daarna 7,- euro.

Theater Festival Boulevard

De Parade in Den Bosch is omgetoverd tot één groot theater voor Theaterfestival Boulevard. Aan de voet van de Sint Janskathedraal word je verrast met bijzondere theatervoorstellingen, concerten en allerlei lekkere hapjes en drankjes. Maar er is zoveel, dat je soms niet weet wat je moet kiezen. Daarom zijn er speciale theaterroutes. Een compleet verzorgde middag of avond uit met twee voorstellingen, smakelijk eten en bijzondere ontmoetingen met de maker(s). Het thema van dit jaar is 'Life is Wonderful'. Geniet op het bruisende festivalplein van kunst en cultuur!
2 tot en met 12 augustus 2012
Toegang: verschilt per voorstelling.

Vind nog veel meer leuke tips voor de zomervakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 9 augustus 2012 - 478