1

Zomeravond in de Kruidentuin

Ontdek de planten van het Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum Nieuws door

archief oud artikel 13 augustus 2012 Natuur Arnhem, Gelderland Geniet van een zwoele zomeravond in de kruidentuin van het Nederlands Openluchtmuseum. Vanavond staat er een rondleiding langs allerlei mythologische plantjes op het programma.

Vanavond is de laatste zomerrondleiding door de kruidentuin van het Nederlands Openluchtmuseum. Iedere dinsdagavond in de zomervakantie kon je hier genieten van van de avondzon, zingende vogels en rijk bloeiende planten in het museumpark.

De rondleider haalt je vanavond om 19:00 uur op bij het Entreepaviljoen en dan begint de zomeravond met een praatje van de directeur van Burgers' Zoo, Alex Hooff.

Legenden

Dit jaar is het thema van de rondleidingen Planten en hun legenden. De zomeravonden gaan over het verhaal achter de planten in bijvoorbeeld de mythologie, religie en hekserij. Na de rondleiding begin je misschien wel je eigen kruidentuintje. Leuk om mee te experimenteren tijdens het koken.

De rondleiding duurt anderhalf uur en kost 7,40 euro per persoon. Jong en oud mag mee met de Zomeravond in de Kruidentuin.

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is een heerlijke plek om rond te dwalen. Hier ga je terug in de tijd met boerenerven, historische huizen molens, het boerencafé en de oude winkeltjes. Kinderen kunnen lekker spelen op het Zaanse plein.

Na de rondleiding begin je misschien wel je eigen kruidentuintje
Groene vingers gekregen? Op DagjeWeg.NL vind je nog veel meer tuinen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 13 augustus 2012 - 243