Dagje Texel in de zon!

Wandelexcursie op Texel | Nieuws door

Lepelaars spotten en eilandhoppen naar Vlieland

20 augustus 2012 Natuur Texel, Noord-Holland Vandaag is voorlopig weer even de laatste zonnige dag. Geniet van het zomerweer nu het nog kan en ga een dagje naar Texel. Natuurmonumenten organiseert vanmiddag op het waddeneiland een wandelexcursie door natuurgebied De Schorren. Wie wandelt er mee?

Ook leuk is even eilandhoppen van Texel naar Vlieland

Een dagje naar Texel is een heerlijke manier om te genieten van de zomer. Wanneer je eenmaal op de veerboot vanaf Den Helder zit, lijkt het alsof je even helemaal weg bent. Vanmiddag organiseert Natuurmonumenten van 14:00 uur tot 16:00 uur een gezellige wandelexcursie door natuurgebied De Schorren. Dit is een belangrijke broedplaats vor de lepelaar, dus let goed op wat er rondfladdert. Ook zoutminnende plantjes als zeekraal en zeeaster bloeien hier. Trek makkelijke slippertjes aan en ga op pad.

Vlieland

Ook erg leuk is even eilandhoppen van Texel naar Vlieland. Met de boot De Vriendschap vaar je naar het uiterste puntje van Vlieland. Ondertussen geniet je van de prachtige Waddenzee en onderweg kom je misschien nog wel wat zeehonden tegen!

Vind nog veel meer stranden op DagjeWeg.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-08-16 14:54:34 - 188