Zomers uitje: film kijken in de bossen!

Bezoek Openlucht Filmfestival Apeldoorn 2016

Bezoek Openlucht Filmfestival Apeldoorn 2016 Nieuws door
Foto 1. Creeër je eigen bank voor een nog specialere ervaring! Foto: Openlucht Filmfestival Apeldoorn

archief oud artikel 13 augustus 2016 Cultuur Apeldoorn, Gelderland Midden op de Veluwe, omringd door het bos, tuurt een hele menigte ingespannen naar een enorm scherm. Ze genieten van een nieuwe film, niet in een muffe bioscoopzaal, maar in de buitenlucht! Maak van een simpel avondje uit een bijzondere ervaring tijdens het Openlucht Filmfestival Apeldoorn.

Park Berg & Bos in het Gelderse Apeldoorn vormt opnieuw het decor voor het Openlucht Filmfestival Apeldoorn. Omringd door bos pronkt er een enorm scherm in het land, waar de nieuwste films op verschijnen. Dit indrukwekkende filmdoek is zelfs het grootste buitenfilmdoek van Europa. Ook aan het geluid kan het de komende avond niet liggen, want volgens de organisatie is dat perfect! Plof neer in een stoel of gewoon op de grond en geniet van de film. Er is dit jaar weer horeca aanwezig op het terrein, aldus een woordvoerder van organisator Accres. Daar kun je een hapje halen en een warm of koud drankje.

Programma filmfestival

  • Vrijdag 12 augustus: Nerve
  • Zaterdag 13 augustus: Mike & Dave Need Wedding Dates
  • Zondag 14 augustus: Jason Bourne
  • Maandag 15 augustus: Deadpool
  • Dinsdag 16 augustus: Café Society
  • Woensdag 17 augustus: Rokjesdag
  • Donderdag 18 augustus: Ben Hur
  • Vrijdag 19 augustus: The Shallows
  • Zaterdag 20 augustus: Peter en de Draak (OV)
Bij een klein beetje regen gaat de avond gewoon door. In augustus kan het 's avonds wel al flink afkoelen, dus neem een lekker vest mee en doe dichte schoenen aan. Paraplu's worden niet gewaardeerd, vooral niet door uw achterbuurman! Fijn om te weten: ook dit jaar staat er weer een overdekte tribune, met het oog op de wisselvallige zomer van dit jaar is dat geen overbodige luxe. De tribune biedt plaats aan wel 500 mensen en staat achter de 1.000 stoelen op het veld opgesteld. "Maar we gaan natuurlijk weer heel hard duimen voor mooi weer", aldus Accres.

Bekijk de trailer van Café Society:

Praktische informatie

Het 24e Openlucht Filmfestival Apeldoorn wordt gehouden van 12 tot en met 20 augustus. Park Berg & Bos is open vanaf 20:15 uur (dan gaat ook de kassa open) en de film begint om 21:15 uur. Vanaf de ingang van het park is het tien tot vijftien minuten lopen naar de festivallocatie. Honden zijn niet toegestaan (begeleidingshonden wel).
Foto 2. Film kijken in de buitenlucht: dekentje mee! Foto: Openlucht Filmfestival Apeldoorn

Laatst gewijzigd: 2016-08-16 17:06:39 · Gepubliceerd: 2012-08-16 17:21:28 - 2433