Haagse rock 'n' roll

Gemeentemuseum Den Haag | Nieuws door

Haags Gemeentemuseum gaat terug in de tijd

6 september 2012 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Tussen 1947 en 1967 groeide en bloeide de kunstwereld in Den Haag. Kunstenaars experimenteerden naar hartenlust met verschillende disciplines en grote namen als Paul Verhoeven, Jan Cremer en Paul van Vliet zetten er hun eerste stappen. Het Haags Gemeentemuseum gaat met plezier terug naar deze woelige tijd en neemt bezoekers mee naar de eerste demonstraties en de Puchs.

Voor kunstenaars was het een heerlijke tijd in het naoorlogse Den Haag. Er waren geen regels waar de kunst aan moest voldoen, dus experimenteerden kunstenaars er op los. Op alle gebieden ontstonden er nieuwe initiatieven, in de beeldende kunst, de muziek, de literatuur en in dans. Niet verwonderlijk dus dat het Gemeentemuseum Den Haag graag terugblikt op deze periode. Vanaf de jaren '50 richtte het museum zich op de internationale moderne kunst en inspireerde zo veel jonge kunstenaars. Met de tentoonstelling Happy Days Den Haag 1947-1967 gaat het museum even terug in de tijd.

Wat is er te zien in Happy Days?

De tentoonstelling Happy Days Den Haag 1947-1967 blikt terug naar deze bloeitijd in Den Haag aan de hand van foto's en kunstwerken. Werk van Jan Cremer bijvoorbeeld en foto's van de eigenzinnige Yayoi Kusama en haar polkadots. Daarnaast geeft het museum ook een impressie van het dagelijks leven van die tijd, met de Puchs en de eerste demonstraties.

Verwacht

Nog meer van de fifties? Kom dan vanaf 6 oktober naar het Gemeentemuseum, want dan start de tentoonstelling Fabulous Fifties - Fabulous Fashion. De mode uit de jaren '50 is weer hartstikke hip, zo bewijst de serie Mad Men. Bewonder de elegante haute couture uit Parijs naast de rebelse mode van de jeugd. Twee contrasten die in de fifties, de golden age of style, moeiteloos naast elkaar bestonden. In de tentoonstelling hangen de nylon overhemden naast de droomjaponnen en maatpakken van de grote ontwerpers Dior en Balenciaga.

Bezoekersinformatie

Happy Days Den Haag 1947-1967
Van 1 september 2012 tot en met 20 januari 2013.
Toegang: € 13,50 voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-09-03 12:18:05 - 646