Supermarkt voor zwevende kiezers

Den Haag | Nieuws door

Ontdek de partij die het best bij je past

11 september 2012 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Vandaag is het dan eindelijk zover. Een groot deel van de Nederlanders begeeft zich richting scholen, winkels, restaurants en gymzalen die voor één dag zijn omgetoverd tot stembureau's. Gewapend met een rood potlood stemmen zij op de politieke partij van hun voorkeur in de hoop op een regering die verstandige beslissingen neemt. Nog steeds een zwevende kiezer en geen idee welk vakje je straks moet aankruisen? De Stemwijzermarkt van ProDemos biedt uitkomst!

Stemwijzermarkt op het Mediacollege from MaMedia on Vimeo.

Deze producten zijn net iets specialer dan wat er bij de AH in het schap staat.

In de Stemwijzermarkt vind je gewone producten, zoals melk, eieren, ontbijtkoek, frisdrank en sap. Toch zijn deze boodschappen iets specialer dan wat er doorgaans bij de Albert Heijn in het schap staat. De producten staan namelijk voor belangrijke maatschappelijke onderwerpen zoals AOW, onderwijs, zorg, defensie of softdrugs. De bedoeling van deze bijzondere supermarkt is dat je je mandje vult met producten die voor jou belangrijk zijn. Bij de kassa laat je de boodschappen scannen, waarna er vervolgens een bonnetje met stemadvies uit het automaat rolt.

Kijkje in het politieke hart

De Stemwijzermarkt is een onderdeel van het ProDemos bezoekerscentrum, gelegen aan het Binnenhof in Den Haag. In het politieke hart van Nederland is natuurlijk nog veel meer te beleven. Zo organiseert ProDemos ook rondleidingen door de Eerste en Tweede Kamer. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen in de Ridderzaal.

Reizende supermarkt

De Stemwijzermarkt reisde de afgelopen week ook door Nederland. Morgen is de supermarkt ook te vinden in het Rotterdamse gemeentehuis.

Op zoek naar meer educatieve uitjes? Bekijk ons overzicht!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-09-05 15:12:17 - 205