Literatuur op het witte doek

Zeeland |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Geniet van een verfilming in Vlissingen

17 september 2012 Cultuur Vlissingen, Zeeland De combinatie van boek en film, daar draait het om tijdens Film by the Sea. Ook dit jaar zijn er tal van verfilmingen te zien op het festival. Kersvers of klassiek, kaskraker of arthouse, er is voor ieder wat wils te zien op het witte doek in Zeeland.

The Lord of the Rings, The Notebook, Confessions of a Shopaholic, De Tweeling, Harry Potter, Alice in Wonderland..., het script van een film ontstaat meer dan eens uit een bestaand boek. Maar wat vertelt het verhaal beter, de film of het boek? Waar zitten de gelijkenissen en verschillen? Creëer je het beeld bij een verhaal liever zelf of laat je een regisseur dat klusje opknappen? Ontdek het tijdens Film by the Sea in de bioscoop CineCity, Vlissingen. Tot zondag zijn er dagelijks tientallen nationale en internationale verfilmingen te zien.

Zo zwijmel je vanmiddag mee met de romantische film Love is All You Need (14:00 uur) naar het Deense boek Den Skaldede Frisør, waarin de zieke kapster Ida op de bruiloft van haar dochter een oogje krijgt op de vader van de bruidegom. La Voz Dormida (16:30 uur) voert je mee naar een Spaanse vrouwengevangenis in het Madrid van 1940. Tijdens Eden (19:00 uur) beleef je het waargebeurde verhaal van de zeventienjarige Hyun Jae, die in de handen van mensenhandelaars valt en in de wereld van gedwongen prostitutie belandt.

Wereldpremière

Om 21:30 uur kun je getuige zijn van de wereldpremière van Zilte Klei Rondom Slijkplaat. De documentaire van restauranteigenaar Edwin Vinke is een ode aan Zeeuws-Vlaanderen. In de film volg je Edwin en zijn broer Blanche in het bekende Zeeuwse restaurant De Kromme Watergang. Wil je Edwin's Zeeuwse hapjes in het echt proeven? Dat kan! De kok verzorgt ter ere van de film een diner in het Paviljoen.

De veertiende editie van Film by the Sea duurt nog 23 september. Vanaf 19 september haakt ook Terneuzen in bij het festival. Er is naast het bekijken van films nog veel meer te doen. Zo kun je op beide locaties ook genieten van workshops, lezingen, cursussen en live muziek. Kijk voor het volledige programma en tickets op de website van Film by the Sea.

Ontdek wat Zeeland nog meer te bieden heeft!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-09-14 15:10:16 - 359