Met staatsbosbeheer op pad in de paartijd

Nationaal Park De Hoge Veluwe   Nieuws door

archief oud artikel 21 september 2012 Natuur Otterlo, Gelderland De herfst is begonnen en in Het Nationale Park De Hoge Veluwe houden de edelherten zich niet meer in bedwang. De paartijd is aangebroken. Overal in het park klinkt het imponerende geburl. Met de bronstroep proberen herten zoveel mogelijk hindes te verleiden. Zoek een mooi plekje!

Tijdens de bronst in september en oktober is het een drukte van jewelste op de Veluwe. De grootste en sterkste edelherten proberen zo veel mogelijk hindes te lokken en verdedigen de roedel met verve. Zijn er concurrenten in de buurt, dan klinkt het imponerende burlen.

Mooie plekjes

Wie de strijd met eigen ogen wil zien, kan het best aan het eind van de middag een wildobservatieplek opzoeken in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Houd er rekening mee dat sommige wandel- en ruiterroutes niet toegankelijk zijn om de bronst ongestoord te laten verlopen. Kun je de dieren niet zo snel vinden? Pak dan een witte fiets en zoek een plekje verderop.

Huifkar

Ook erg leuk: een huifkartocht met Staatsbosbeheer. Neem warme kleding mee en maak vanaf 18:00 uur tot 22:00 uur een prachtige tocht langs de herten.

Zoek aan het eind van de middag een wildobservatieplek
Ga wild kijken op De Elsberg of bij de wildobservatiepost in Heerikhuizen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-09-18 16:06:57 - 1110