1

Kroelen met koeien

Dikke knuffel voor Dierendag

De boer op bij Camping en Doe-Boerderij De Steenuil Nieuws door

archief oud artikel 4 oktober 2014 Natuur De huisdieren van Nederland vieren vandaag een feestje. Op Dierendag halen de baasjes alles uit de kast om hun lieve huisgenoten te verwennen. Maar niet iedereen heeft thuis een dierenvriendje. Toch lekker knuffelen op Dierendag? Stap in één van deze stallen!

Met hun prachtige brandrode kleur en trouwe ogen zijn de koeien van Doe-Boerderij De Steenuil op z'n minst innemend te noemen. Dit mooie ras komt in Nederland steeds minder voor omdat hun melkopbrengst voor de moderne boer te klein is. Maar op boerderij De Steenuil zijn ze gek op hun koeien! En die liefde brengen ze graag over op gasten. Iedereen is dan ook welkom om eens binnen te stappen in de stal en kennis te maken met Roosje, Wilma of Fien. Tijdens een sessie Koekroelen worden zelfs de meest verstokte stadsmensen verliefd op de koe! Voor groepen biedt de boerderij nog veel meer leuke arrangementen: van een klompenwandeling en spelletjes tot een echte boerenmaaltijd en een huifkartocht. En behalve koeien leven er nog veel meer dieren op de boerderij. Kleine konijntjes, eigenwijze geiten en knorrige varkentjes!

Liefde voor varkens

In het Beloofde Varkensland lijkt het wel elke dag Dierendag. De varkens die hier wonen kennen allemaal een bijzondere voorgeschiedenis. Boerin Dafne Westerhof redde al tientallen dieren van een bestaan in de bio-industrie en een trieste voortijdige dood. De complete familie Bofkont leeft een heerlijk leven op de boerderij Amstelveen. En om iedereen kennis te laten maken met deze gezellige beestenboel organiseert Het Beloofde Varkensland workshops varkens knuffelen. Een knus onderonsje met Repelsteeltje of Billie Bofkont? Het is hoe dan ook een compleet nieuwe ervaring! En voor wie liever een koe knuffelt staat Brutale Griet klaar voor een stevige omhelzing.

Laatst gewijzigd: 2014-10-02 22:53:48 · Gepubliceerd: 4 oktober 2014 - 630