Dagje uit dit weekend!

Achtbanen, tentoonstellingen en wetenschappelijke proefjes

Kalender DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 4 oktober 2012 Cultuur Het wordt een grijs en herfstachtig weekend. Maar dat mag de pret niet drukken. Pak een paraplu, trek je regenlaarzen aan en ga op pad! In de Nieuwe Kerk in Amsterdam begint een nieuwe tentoonstelling, in Toverland scheurt een nieuwe achtbaan door het park en het is ook nog eens Nationale Kringloopdag. Fijn weekend!

Weekend van de Wetenschap

Dit weekend staan uitvinders en professoren te trappelen van ongeduld: het is namelijk het Weekend van de Wetenschap! Sterrenwachten, musea en science centra zetten hun deuren wagenwijd open voor allerlei onderzoeken en proefjes. Zo kun je op zondag 7 oktober op het GeoFort leren navigeren, viert NEMO zaterdagavond 6 oktober Night of the Nerds met de nieuwste gadgets en ontdek je op vrijdag- en zaterdagavond bij de Jan Paagman Sterrenwacht alles over het Marsonderzoek. Trek alvast een stofjas aan en zet een beschermende bril op en ga aan de slag, net als Willie Wortel!

6 en 7 oktober 2012
Toegang: verschilt per activiteit.

Floriade

Het einde van de Floriade is bijna in zicht. De zes maanden zijn voorbij gevlogen! Dit weekend is het laatste moment om te genieten van dit prachtige park. Stap nog één keer in de kabelbaan en geniet van bloemen, planten, fruit en prachtige muziek. De kabelbaan is 1,1 kilometer lang en een ritje duurt ongeveer tien minuten. Het park is 66 hectare groot, vergelijkbaar met 130 voetbalvelden, en verdeeld in vijf verschillende themavelden. In totaal zijn er zo'n honderd tuinen met unieke bloemen en planten van over de hele wereld! Geniet nog heel even van die heerlijke geuren en prachtige kleuren.

Nog tot en met 7 oktober 2012.
Toegang: 25,- euro voor volwassenen en 12,50 voor kinderen.

Nationale Kringloopdag

Het is crisis! Tijd om op de centen te letten. Maar soms is dat best lastig, want iedereen wil dat zijn huis er mooi uitziet. Maar een kussentje hier en nieuw kaarsje daar wil nog al eens wat kosten. De oplossing: een kringloopwinkel! Leuke tweedehands spullen die met een schuurpapiertje en een nieuw likje verf zo in een woonblad zouden kunnen staan. Zaterdag 6 oktober 2012 is het Nationale Kringloopdag. Verschillende kringloopwinkels organiseren leuke activiteiten en er zijn natuurlijk allemaal spulletjes te koop. Shop ze!

6 oktober 2012.
Toegang: gratis.

Tentoonstelling Nieuwe Kerk

Kunstenaar Andy Warhol maakte aan het einde van zijn leven een serie werken over het Laatste Avondmaal. Een topstuk uit de collectie is The Last Supper, een roze schildersdoek van zo'n zeven meter breed. Hierop zijn twee versies van een fresco van Leonardo da Vinci van het Laatste Avondmaal te zien. Warhol koos voor de kleur roze, vanwege de associaties met baby's en het leven. Het schilderij is normaalgesproken te zien in het Andy Warhol Museum in Pittsurgh en reist nu voor het eerst sinds 1987 naar Europa.

6 oktober 2012 tot en met 11 november 2012.
Toegang: 7,50 euro voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Toverland

Op zoek naar spanning en sensatie? Stap dan in de nieuwste attractie van Toverland, een spinning coaster in de Magische Vallei. "Uitgangspunt was een familie-attractie, juist voor families met kinderen boven 12 jaar", vertelt Toverland. Het leuke aan een spinning coaster is dat de karretjes tijdens de rit om hun as draaien. Elke rit is daarmee anders en je weet van te voren niet of je de baan vooruit of achteruit aflegt. De nieuwe achtbaan is maar tot en met 4 november 2012 geopend, daarna bouwt het park verder aan de Magische Vallei.

Nog geopend tot 4 november 2012.
Toegang: 22,- euro voor volwassenen en 14,50 euro voor kinderen.

Vind nog veel meer leuke activiteiten op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 4 oktober 2012 - 546