1

Symfonie van muziek en fotografie

World Photo Concert toert langs Nederlandse theaters

Concordia Kunst & Cultuur door

archief oud artikel 6 oktober 2012 Honderden fotografen reizen over de wereld, op zoek naar verhalen en de beelden van het leven. Muzikant Hans Visser verzamelde hun beelden en maakt er muziek bij samen met drie andere muzikanten. Samen componeren ze een film van de wereld in al haar schoonheid, betoverend voor de toeschouwer. En keren dan weer terug naar de keiharde realiteit. Het World Photo Concert.

Muzikant Hans Visser kreeg ruim tien jaar geleden een lumineus idee. Met foto's van persfotografen en een symfonieorkest zette hij een bijzonder concert neer. Dat muisje krijgt nu een staartje in de vorm van het World Photo Concert. Fotografen en muzikanten componeren samen een film van de wereld in al haar schoonheid.

Honderden World Press fotografen verleenden hun medewerking, Greenpeace stelde haar fotobank ter beschikking en kunst- en reisfotografen stuurden hun fascinerende foto's vanuit heel de wereld. Hans Visser had genoeg keuze voor het samenstellen van zijn World Photo Concert. En dat uitzoeken was nog een hele klus! Maar wat eruit voortvloeide is een prachtig beeld van de aarde, geschoten door de lenzen van fotografen over de hele wereld. Hans Visser begeleidt de beelden zelf samen met vier andere muzikanten.

UITagendaConcertenTheaters

"Het is beslist geen foto-expositie met wat muziek erbij en ook zeker geen muziek met wat mooie plaatjes op de achtergrond. De foto's zijn de drijfveer, die vormen het verhaal, de rode draad. Daar heb ik met mijn muziek een dimensie aan toegevoegd. Beeld en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Beelden roepen muziek op en muziek roept beelden op."

Realiteit

Bij het prachtige beeld van de aarde dromen de toeschouwers weg en voelen zich trots op hun planeet. "Maar juist dan volgt een andere, keiharde realiteit: die van armoe, honger, oorlog, geweld, pijn en verdriet. Trots maakt plaats voor schaamte."

"De foto's zijn de drijfveer, die vormen het verhaal, de rode draad."

Bezoekersinformatie

Het World Photo Concert toert tot en met 15 mei 2013 nog door de Nederlandse theaters. Bekijk de speellijst van Hans Visser en reserveer. Prijzen verschillen per theater, maar reken op ongeveer € 15,-.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 6 oktober 2012 - 76