Dagje uit dit weekend

Beekse Bergen - Safaripark en Speelland | Redactioneel door

De leukste uitjes en evenementen voor het weekend

11 oktober 2012 Toerisme Met de regen en wind valt het nog wel mee en de kilo's bladeren hangen nog aan de bomen. Toch is het alweer zover: het is herfstvakantie! Even een weekje uitslapen en leuke dingen doen, te beginnen met dit weekend. DagjeWeg.NL trapt af met de smakelijke Poepweken, het magische Sprookjesfestival en de Nederlandse versie van het Oktoberfest.

Met zoveel dieren in één groot park wordt er vanzelfsprekend heel wat poep geproduceerd. Hoeveel dat is? Dat kunnen de verzorgers in Beekse Bergen je dit weekend precies vertellen. En het is helemaal niet raar om te vragen, want in de dierentuin draait alles de komende weken om poep. Bezoekers wagen zich tijdens de Poepweken aan een geurtocht langs grote drollen en testen hun kennis in de shitquiz. Ook vertellen de dierverzorgers alles over de weg die voedsel aflegt in het lijf van leeuw, buffel of baviaan. En die baviaan, veegt die ook zijn vieze billen af? Alle poepgeheimen komen aan het licht! En vergeet niet om een emmertje olifantenpoep te kopen voor thuis. Dat doet wonderen voor een noodlijdend bloemenperkje.

Poepweken in Safaripark Beekse Bergen.
Van 13 tot en met 28 oktober 2012.
Toegang: € 21,- voor volwassenen en kinderen.

Sprookjesachtig Arnhem

Dit weekend hangt er waas van mysterie over de stad Arnhem. Wonderlijke wezens bevolken de straten en er klinkt een opgewonden geroezemoes. Dat is ook geen wonder, want er is veel om over te praten dit weekend. Arnhem is namelijk het decor van het jaarlijkse Sprookjesfestival. Een bijzonder magische happening voor kinderen en hun ouders. In Sonsbeek en het Musiskwartier staan argeloze voorbijgangers plotsklaps oog in oog met onderwaterkoning Neptunus. En wie kan de prins helpen om zijn geliefde prinsesje te vinden? De stad zit vol spannende verhalen. Luister mee tijdens een sprookjesachtige voorstelling of ga zelf aan de slag en brouw een smerige toverdrank.

Sprookjesfestival 2012 Arnhem.
Van 13 tot en met 21 oktober 2012.
Toegang: varieert per voorstelling van €4,- tot ongeveer €12,-.

Bier en lederhosen

Het Limburgse Sittard nodigt iedereen uit een dirndl of lederhose aan te trekken en mee te feesten tijdens het Oktoberfeest. Geheel naar het voorbeeld van onze Duitse buren luiden de inwoners het najaar in met bier en bratwurst. Dit weekend barsten de festiviteiten los, dus maak een middag vrij voor een stevige pint. Er is een grote kermis en er treden verschillende Duitse artiesten op. In de vier grote paviljoens genieten de feestgangers iedere avond van een gevarieerd muziekprogramma. Tip: kom op zondag! Dan staat het schutterij- en gildentreffen op het programma. Na een optocht met ruiters te paard en kleurige vaandels gaan de koningen van de verschillende schutterijen de strijd aan om de titel 'Oktoberfeest Koning der Koningen 2011'.

Oktoberfeest Sittard.
Van 12 tot en met 17 oktober 2012.
Toegang: de optocht is gratis, maar voor de paviljoens geldt wel een toegangsprijs.

Cinekid Festival

Iedere herfstvakantie kruipen tienduizenden kinderen weg in donkere bioscoopzalen met snoep en popcorn op schoot. En groot gelijk hebben ze! Het Cinekid Festival neemt ze mee naar andere werelden door de nieuwste internationale films. Een deel van de films doet mee in de competitie, zoals de vertederende film Ernest & Celestine. Niemand begrijpt iets van de vriendschap tussen het artistieke muisje Célestine en de muzikale beer Ernest. Maar daar trekken zij zich niets van aan! Bekijk deze en andere films op de hoofdlocatie in Amsterdam of op één van de andere tien locaties verspreid door het land. Ideaal voor ouders, want je hebt er werkelijk geen kind aan deze herfstvakantie.

Cinekid Filmfestival.
Van 13 tot 26 oktober 2012.
Toegang: voor een film of televisievoorstelling geldt een entreeprijs van € 8,-.

Anne Frank

Van een heel andere orde is de nieuwe tentoonstelling in het Anne Frank Huis. Nu ben ik dus vijftien. Foto’s, brieven en boeken van Anne Frank. neemt bezoekers mee naar de jeugd van Anne Frank. Nog nooit eerder vertoonde foto's laten Anne zien in haar leven voor het Achterhuis. Op schoot bij haar vader, met haar zus aan het strand, op school en op de ijsbaan. Ook is er een filmpje te bekijken waarin Holocaust-overlevende Hanneli Goslar vertelt over haar vriendschap met Anne Frank, die ze in concentratiekamp Bergen-Belsen voor het laatst zag. Anne stierf in het kamp op 15-jarige leeftijd. Een tentoonstelling om bij stil te staan en onze zegeningen te tellen.

Anne Frank Huis.
Nu ben ik dus vijftien. Foto’s, brieven en boeken van Anne Frank.
Van 11 oktober 2012 tot half maart 2013.
Toegang: € 9,- voor volwassen en € 4,50 voor kinderen vanaf 10 jaar.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-10-08 15:34:45 - 475