1

Op safari met een schepnet

Paddestoelen, aalscholvers en waterdiertjes

Alle activiteiten van Natuurmonumenten Nieuws door

archief oud artikel 10 oktober 2012 Natuur De verandering van seizoenen is altijd prachtig om te zien, en we zitten er nu middenin! De verkleuring van bladeren, vogels die zich klaarmaken voor de winter en het water dat steeds kouder wordt. Ga mee op safari met de gidsen van Natuurmonumenten.

Op zoek naar paddenstoelen

Het is herfst en daarom schieten overal al weer de eerste paddenstoelen uit de grond. Maar waar kun je de meeste paddenstoelen vinden, waarom zien ze er zo apart uit en waarom zijn ze zo belangrijk? Kinderen krijgen vanmiddag op al deze vragen antwoord tijdens de Paddenstoelensafari van Natuurmonumenten. De excursie begint om 14:00 uur bij het bezoekerscentrum van de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

Vogels spotten met een verrekijker

Elke woensdagmiddag in oktober varen de schippers van Natuurmonumenten de Nieuwkoopse Plassen op. Tijdens de vaartocht vertellen zij van alles over het ontstaan van deze plassen. Ook ga je op zoek naar de dieren die in en rondom het meer wonen. Met een verrekijker speur je naar vogels, zoals de buizerd en de aalscholver. En gewapend met een schepnet speur je de sloten af op zoek naar waterdiertjes. De boot vaart om 14:00 uur weg bij het bezoekerscentrum van de Nieuwkoopse Plassen.

Aan de slag op het water

Speciaal voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar is er een avontuurlijke vaartocht op het Naardermeer. Onderweg gaan kinderen samen met hun ouders aan de slag met pittige opdrachtjes op en rond het water. En erg leuk: er kunnen ook rolstoelen mee op deze boot, dus ook gehandicapte kinderen kunnen mee het water op. De boot vertrekt om 13:30 uur bij boerderij Stadzigt, aan het Naardermeer.

Kinderen Natuur Herfstvakantie

Met een verrekijker speur je naar vogels, zoals de aalscholver
Vind alle activiteiten van Natuurmonumenten op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 10 oktober 2012 - 202