Wandelen in Japan

Japanse tuin op landgoed Clingendael |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kwetsbare tuin maar zes weken per jaar geopend

15 oktober 2012 Natuur Den Haag, Zuid-Holland Zwieren door een Japanse tuin, genieten van prachtige zeldzame bomen en planten en even ontspannen in het paviljoen. De Japanse tuin op landgoed Clingendael is maar zes weken per jaar geopend, dus kom snel een keertje langs.

Nog tot en met 26 oktober 2012 kun je dagelijks een prachtige wandeling maken

Het pronkstuk van landgoed Clingendael is de Japanse tuin. Deze tuin is zo kwetsbaar dat hij maar zes weken per jaar geopend is. En nu is het weer zover: de najaarsopening is begonnen. Nog tot en met 26 oktober 2012 kun je dagelijks een prachtige wandeling maken langs de prachtige en zeldzame bomen en planten. De tuin is 6800 vierkante meter groot en sinds 2001 een rijksmonument.

Boeddha

De Japanse sfeer is in de hele tuin te proeven. Dat komt door alle spulletjes die de eerste eigenaresse, freule Daisy, allemaal had meegenomen van haar reizen naar Japan. Lantaarns, een watervat, beeldjes en de bruggetjes hebben allemaal historische waarde. Het mooiste uitzicht over de tuin is er vanuit het Japanse paviljoen. Er zijn twee verschillende wandelroutes. Een route van vier kilometer en een wandeling van twee kilometer.

Op landgoed Clingendael is ook een Oud-Hollandse tuin te vinden met buxushagen en bloemperken. Achter de stenen trappen van deze tuin bevindt zich een leuke speeltuin met klimfort en speelweide.

Op DagjeWeg.NL vind je nog veel meer bijzondere tuinen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-10-10 15:40:21 - 590