Dagje uit dit weekend!

Kom naar een leuk museum!

UITagenda DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 18 oktober 2012 Cultuur Het tweede weekend van de herfstvakantie staat voor de deur. DagjeWeg.NL heeft leuke tips voor iedereen die krap bij kas zit. Zaterdag overdag zijn alle Gelderse musea gratis toegankelijk en in de nacht van zaterdag op zondag doen alle Utrechtse musea dit trucje na. Fijn weekend!

Gelderse Museumdag

Krap bij kas deze maand? Dan is de Gelderse Museumdag een perfect uitje. Tientallen musea in Gelderland zijn zaterdag 20 oktober 2012 gratis geopend. Neem dus eens een kijkje bij bijvoorbeeld het CODA Museum in Apeldoorn, het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek of het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Het thema van dit jaar is Moet je horen en dat heeft alles te maken met muziek, geluid, zang, toeters en bellen. Dus klap in je handen, stamp op de vloer en kom naar een museum in Gelderland!

20 oktober 2012
Toegang: gratis.

Museumnacht Utrecht

Meestal sluiten musea zo rond etenstijd hun deuren. Aanstaande zaterdag 20 oktober 2012 gaat dat in Utrecht iets anders. Dan blijven elf musea de hele nacht geopend. Zoals het Centraal Museum, het Spoorwegmuseum en het GeldMuseum. Deze musea zijn dan de hele nacht gratis toegankelijk voor de Museumnacht Utrecht. Alle elf musea bevinden zich in het Utrechts Museumkwartier, dus zo kun je gemakkelijk an en naar museum hoppen. In het Spoorwegmuseum gaan de voetjes van de vloer met een Latin-jam workshop en in het Centraal Museum ga je met een verhalenverteller langs de topstukken van het museum. Hij warmt je op met zijn verhalen in deze koude herfstnacht.

20 oktober 2012, 20:00 uur.
Toegang: gratis.

Ridderfestival Slot Loevestein

Dit weekend wordt de tijd in Slot Loevestein een paar honderd jaar teruggedraaid. Het slot bestaat namelijk 651 jaar en daarom heeft ridder Frederic Zoon tot Egmond hier een riddertoernooi uitgeroepen. Op 20 en 21 oktober 2012 gaan vier ridders de strijd aan met elkaar in een spectaculair steekspel. Maar er is nog veel meer te doen. Zoals zwaardvechten, ridderverhalen, goochelen, kindertoernooi met ezels, wapenschild maken en boogschieten. En bij de ridders van de Noorderwind word je zelf opgeleid tot ridder!

20 en 21 oktober 2012, 12:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: 7,- euro, tot drie jaar gratis.


LEGO WORLD

Deze week liggen de IJsselhallen in Zwolle vol met miljoenen gekleurde LEGO stenen: LEGO WORLD is begonnen! In zeven grote hallen kunnen kinderen, maar ook hun ouders, aan de slag met het mooiste bouwwerk van LEGO. Weleens een Donald Duck van LEGO gezien? Tijdens LEGO WORLD wordt een enorm groot mozaïek gebouwd van LEGO steentjes met daarop een plaatje van de beroemde eend. En iedereen mag meehelpen. Ook leuk: een ritje maken op één van de pony's die daar rondlopen.

Nog tot en met 21 oktober.
Toegang: 19,95 voor iedereen vanaf twee jaar.

Pompoendagen

In de museumtuin van het Klok & Peel Museum Asten liggen duizenden pompoenen, van groot naar klein en in vele vormen en kleuren. Deze week worden daar de Pompoendagen gevierd! Dit jaar is het thema Sprookjes van Duizend-en-één-nacht en dat zorgt ervoor dat de tuin eruit ziet als een sprookje. Proef wat heerlijke pompoensoep of hol zelf een pompoen uit. En wie raadt wat de grootste pompoen is? Een echt herfstachtig uitje!

Nog tot en met 21 oktober 2012.
Toegang: 6,- euro voor volwassenen en 3,- euro voor kinderen.

Vind nog veel meer tips voor de herfstvakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 18 oktober 2012 - 586