Samen knutselen in de herfstvakantie

Redactioneel door

archief oud artikel 15 oktober 2012 Toerisme Geen school om ze te vermaken, maar papa en mama moeten deze week aan de bak. De kinderen zijn vrij! Na een spelletje, een leuke video en een keertje pannenkoeken bakken is de inspiratie bij de meeste ouderparen wel op. Trek dan de schaar, lijm en papier uit de kast en ga aan de slag met deze herfstige knutselideeën. En begin met inspiratie opdoen in de natuur!

1. Knip de mooiste herfstslingers

Slingers maken herfstvakantie

We kennen allemaal de ellenlange slingers van aan een stuk geknipte poppetjes. Een simpel knutselwerkje, maar wel heel leuk om te doen. Laat de fantasie de vrije loop en kies eens voor iets anders dan een poppetje. Een herfstig boompje of een parapluutje bijvoorbeeld. Knip verschillende figuren uit en kies voor mooie herfstkleuren als groen, rood en geel. Hang alle slingers op één plek, bijvoorbeeld voor het raam, voor een mooi effect. Veel knutselplezier!

Benodigdheden:
Stevig papier
schaar
iets om de slingers op te hangen.

Herfstschilderijen

Knutselideeën voor de herfstvakantie

De verf kan in de kast blijven voor het volgende knutselwerk. Of misschien toch niet? Deze herfstschilderijtjes zijn helemaal naar eigen smaak in te vullen. Verzamel wat mooie herfstbladeren en ga aan de slag! Leg een blad op een leeg schildersdoek en trek met potlood een lijn langs de randjes. Haal het blad eraf en je hebt een mooie tekening van een herfstblad. Dit kun je vervolgens inkleuren of verven. Of je plakt er allemaal verschillende papiersnippers in of gekleurde knopen. Het wordt hoe dan ook een mooi schilderij! Tip: maak er twee of drie en hang ze op een rijtje aan de muur.

Benodigdheden:

Kleine canvasdoekjes
herfstbladeren
verf
of gekleurd papier
of knopen

KinderenHerfstvakantieGezinsuitjes

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 15 oktober 2012 - 1681

Dit past bij 'Samen knutselen in de herfstvakantie'