1

Rovers slaan toe in de Kunsthal Rotterdam

Schilderijen gestolen uit collectie Triton Foundation

Kunsthal Nieuws door

archief oud artikel 16 oktober 2012 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland Een paar uur na middernacht hebben kunstrovers toegeslagen in de Kunsthal in Rotterdam. Er is voor enkele miljoenen aan schilderijen gestolen. Sowieso is het schilderij Het Lezende Meisje van Matisse verdwenen.

In de Rotterdamse Kunsthal heeft in de nacht van maandag op dinsdag een kunstroof plaatsgevonden. Er zijn schilderijen gestolen uit de collectie van de Triton Foundation. Deze collectie bevat werken van grote namen, zoals Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Vincent van Gogh. Welke schilderijen er precies weg zijn, is nog niet bekend gemaakt. Van één schilderij is inmiddels wel bekend dat het weg is: Het Lezende Meisje van Henri Matisse.

De Kunsthal is vandaag gesloten voor publiek.

Familie Cordia

De gestolen schilderijen zijn eigendom van de familie Cordia. Dat de collectie van een particulier is, maakt de roof extra pijnlijk, zegt oprichter van de Kunsthal Wim van Krimpen tegen RTL Nieuws. Volgens Van Krimpen is het voor de dieven uiterst moeilijk om de werken op de markt te brengen, omdat ze zo bekend zijn. De gestolen schilderijen zijn enkele miljoenen euro's waard.

De Kunsthal is vandaag gesloten voor publiek

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 16 oktober 2012 - 319

Dit past bij 'Rovers slaan toe in de Kunsthal Rotterdam'