Er was eens...

Sprookje in het Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum Enkhuizen Nieuws door

archief oud artikel 26 oktober 2012 Cultuur Enkhuizen, Noord-Holland Zaterdagavond hangt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vol met duizend olielampen. Het lijkt wel een sprookje! Pak ook een lampion en ga mee op de schuit voor een sfeervol tochtje over de grachten tijdens de gezellige Avond in het buitenmuseum

Normaalgesproken sluiten de deuren van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen rond etenstijd. Maar zaterdag gaat het even anders en kun je tot 21:00 uur blijven rondslenteren. Dan wordt namelijk de Avond in het buitenmuseum gevierd. Alle panden van het buitenmuseum zijn van 18:00 uur tot 21:00 uur geopend en het park is sprookjesachtig verlicht met meer dan duizend olielampen. Proef de sfeer van een herfstachtige oktoberavond in de voormalige Zuiderzeeplaatsen. Tijdens deze avond zijn er allerlei activiteiten te doen voor kinderen en (groot)ouders in het buitenmuseum.

Activiteiten

In de drie uur dat het buitenmuseum 's avonds open is, is er van alles te doen. Er vinden demonstraties van verschillende ambachten plaats en bezoekers mogen mee op de schuit voor een sfeervol tochtje over de grachten. Kinderen gaan aan de slag in het knutselatelier met klompjes, tegeltjes en verf. Ook ligt er voor hen een gratis lampion klaar. Het thema van dit jaar is 'Muziek'. Daarom krijgen bezoekers muziekles in het schooltje en zijn er leuke optredens.

Toegang: € 5,- per persoon vanaf 4 jaar.

Na dit weekend is het buitenmuseum gesloten, maar gaat op 24 en 25 november weer open voor het Pietendorp en van 22 december tot en met 6 januari voor een betoverende winterlandschapstentoonstelling.

Kinderen gaan aan de slag in het knutselatelier met klompjes, tegeltjes en verf!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 26 oktober 2012 - 207

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tussen Kunst & Kidz


Op 4, 5 en 6 mei organiseert het Zuiderzeemuseum Tussen Kunst en Kidz voor kinderen en hun families in het buitenmuseum.

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...