1

Ontmoet André Kuipers in Artis

ESA-astronaut geeft kijkje in leven in de ruimte

Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 4 november 2012 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Bij een bezoekje aan Artis kan het dit weekend zomaar zijn dat je astronaut André Kuipers tegen het lijf loopt. Kuipers vertelt zondag tijdens twee voorstellingen alles over zijn reis naar de ruimte. Ook jij bent welkom om mee te reizen naar de mooiste plekken van de ruimte in het Planetarium.

Wie droomt er niet van een reis door de ruimte, ver, ver weg van de aarde? ESA-astronaut André Kuipers leefde vijf maanden lang in deze droom en zweefde door de ruimte. Benieuwd naar zijn avonturen in het internationaal ruimtestation ISS? Dan is het Planetarium in Artis deze zondag de place to be! André Kuipers komt namelijk in hoogsteigen persoon vertellen over zijn avonturen. In de grote bolvormige koepel neemt Kuipers het publiek mee naar de mooiste plekken die hij onderweg zag. En na de voorstelling kun je hem zelf ontmoeten en misschien om een handtekening vragen. Hij neemt ook nog een beroemdheid mee! Een hele bijzondere bewoner van Artis...

Artis de Marsis

André Kuipers was zeker niet alleen in de ruimte. Niet alleen omdat er meer astronauten waren, maar hij had ook nog een ander vriendje bij zich. Het groene vriendje van Artis de Partis, namelijk Artis de Marsis, was mee! Dit groene figuurtje was eerder in het Planetarium te zien tijdens een live verbinding met André Kuipers in het ruimtestation. Iedereen kon het knuffeltje toen door het ISS zien zweven. Nu staat Artis de Marsis weer met beide pootjes op de grond en na zondag 4 november is hij weer te zien in het Planetarium. Het avontuur is nu echt voorbij.

André Kuipers in Artis Amsterdam.
Zondag 4 november om 11:00 uur en om 14:00 uur. Bezoekers kunnen vanaf 9:00 uur kaartjes kopen voor de voorstellingen.
Toegang: voor Artis geldt een toegangsprijs van € 18,95 voor volwassenen en € 15,50 voor kinderen. Kaarten voor de voorstellingen in het Planetarium zijn op zondag 4 november vanaf 9:00 uur te koop voor bezoekers van Artis.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 4 november 2012 - 273

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...