Zwijmel weg bij tijdloze kerstklassiekers

Bioscoop in de buurt |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

25 december 2014 Cultuur Met een weldadig kerstdiner achter de kiezen kan niemand meer een stap verzetten. Hooguit een paar passen tot de bank dan, om je vervolgens verzadigd neer te vleien met een dekentje. En dan is het enige wat nog mist een echte kerstfilm. Zo'n klassieker waarbij je weer terugdenkt aan de kerstdagen van vroeger. Wij zochten de klassiekers op en droomden vast weg!

It's a Wonderful Life

In Amerika is dit al tientallen jaren een echte klassieker tijdens de kerstdagen. Het is een echte gouwe ouwe, want de film kwam in 1946 uit. Het verhaal gaat over George Bailey, een man die zich zijn hele leven wegcijferde voor andere mensen en een mooi leven opbouwde, maar nu op kerstavond op het punt staat zichzelf te doden. Wat hij niet weet is dat er op dat moment veel mensen voor hem bidden en plotseling springt een engel uit de hemel in het water. George redt hem en deze Clarence laat hem zien hoe het dorpje Bedford eruit had gezien zonder hem. Uiteindelijk komt George natuurlijk tot deze conclusie: it's a wonderful life!

Koop It's a Wonderful Life!

Scrooge

Een andere bekende die steevast opduikt tijdens de kerstdagen is Scrooge. Vele acteurs vertolkten in de afgelopen jaren deze knorrige vrek uit A Christmas Carol van Charles Dickens. Voor iedereen is er weer een andere versie de 'echte', dus er is keuze genoeg! Het verhaal gaat over Ebenezer Scrooge, een onbarmhartige man, die alleen maar om geld geeft. Tijdens Kerst krijgt hij bezoek van de geest van zijn overleden zakenpartner, vervolgens bezoeken drie geesten hem om te laten hoe Kerstmis gevierd wordt, wat naastenliefde is en wat er met hem gebeurd als hij zo door gaat. Een echte klassieker!

Koop de nieuwste versie van A Christmas Carol!

The Family Stone

The Family Stone is de favoriet van de redactie, maar wellicht een stuk onbekender dan de voorgaande films. De film zit vol overdadige kerstversiering, cadeaus en gezelligheid. Tenminste, zo zoetsappig ziet het er op het eerste gezicht uit. Het verhaal draait om één familie die zich voor de kerstdagen verzamelt in het ouderlijk huis. Hier ontstaan conflicten met de nieuwe vriendin van de oudste broer, gespeeld door Sarah Jessica Parker. Maar uiteindelijk is dat niet het belangrijkste wat er aan de hand is en gelukkig weet de familie zich te hervinden tijdens de laatste kerst die ze als complete familie zullen vieren. Een happy end met een droevig randje.

Koop The Family Stone.

The Family Man

Ook een echte familiefilm is The Family Man. Het verhaal doet een beetje denken aan A Christmas Carol en It's a Wonderful Life, maar dan in een moderner jasje. Nicolas Cage speelt een rijke Wallstreet zakenman, die op Kerstochtend opeens niet in zijn luxe appartement ligt, maar in een gezellige gezinswoning. Hij leeft plotseling het leven wat hij had kunnen hebben als hij getrouwd was met zijn jeugdliefde Kate. Een ervaring die zijn leven op zijn kop zet.

Koop The Family Man!

Gremlins

Iets minder lieflijk is deze kerstklassieker. Gremlins begint met een cadeau van een vader aan zijn zoon. Uit China brengt hij een nieuw huisdier mee, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Het diertje mag geen water, geen eten na middernacht en niet bij fel licht in de buurt komen. En als dat dan toch gebeurt wandelen er opeens heel wat moordzuchtige beestjes door het stille stadje. Een echte kerstfilm, met een horror-randje.

Koop Gremlins!

Polar Express

Een magische verhaal is dat van de The Polar Express. Deze trein duikt opeens op in de dromen van een klein jongetje, die in slaap probeert te vallen. De conducteur van de immense trein vraagt hem in te stappen en na even aarzelen besluit hij dat te doen. Vervolgens beleeft hij samen met andere kinderen spannende avonturen in deze animatiefilm. Sneeuw, lichtjes en warme chocolademelk maken het kerstgevoel compleet en van The Polar Express een favoriete kerstfilm.

Koop The Polar Epress!

Home Alone

Ieder jaar staat deze film geprogrammeerd tijdens de kerstdagen. Sommigen kunnen er geen genoeg van krijgen, terwijl anderen Home Alone echt spuugzat zijn. Hoe dan ook, deze film hoort gewoon bij de kerstdagen. Dus voor de liefhebbers nog één keer het verhaal. In Home Alone is de kleine Kevin alleen thuis, vergeten door zijn ouders die voor een paar dagen naar Parijs zijn. Een feest voor Kevin, want hij kan doen en laten wat hij wil. Totdat een guur tweetal wil inbreken en Kevin het huis moet verdedigen. Op hilarische wijze weet de achtjarige het de inbrekers héél moeilijk te maken.

Koop Home Alone 1,2 en 3!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-12-23 12:12:23 · Gepubliceerd: 2012-11-09 17:13:47 - 1351