1

Sinterklaas op het witte doek

De Sinterklaasfilms van 2012

Bioscoop Nieuws door

archief oud artikel 15 november 2012 Cultuur Terwijl 5 december nadert kloppen de kinderhartjes al maandenlang vol verwachting. Schoen zetten, verlanglijstjes maken, steeds weer opnieuw. Het wachten is op de felbegeerde cadeaus, maar dat duurt zo lang! Een heerlijk avondje is veel dichterbij, want in de bioscoop draaien twee Sinterklaasfilms. Dit keer dus met pepernoten in de bioscoopstoel!

Zoals ieder jaar vechten er twee Sinterklaasfilms om de winst. Dit jaar zijn dat De Club van Sinterklaas en het geheim van de Speelgoeddokter en Sint & Diego en de Magische Bron van Myra. In beide films zwelt de spanning aan, want zal pakjesavond wel doorgaan? Welk verhaal het spannendst of leukst is, dat moet je zelf bepalen. Dus kies eentje of bekijk ze gewoon allebei.

Sint & Diego en de Magische Bron van Myra

Hoe ze zonder angst het dak opklimmen om er met een salto weer vanaf te duiken? De capriolen van de Pieten blijven bijzonder. Maar in Sint & Diego en de Magische Bron van Myra ontdekt iedereen het geheim achter de lenigheid van de Pieten. Hun geheime kracht komt uit het grote boek van Sinterklaas! Helaas blijkt het boek vlak voor pakjesavond helemaal leeg te zijn en kunnen de Pieten geen kunstjes meer. Gelukkig gaan trouwe Piet Diego en zijn Elite Pieten naar de bron van de krachten in Myra. Lukt het hen om het Boek weer te vullen met magie?

De Club van Sinterklaas en het geheim van de Speelgoeddokter

In De Club van Sinterklaas en het geheim van de Speelgoeddokter is het een kwaadaardige speelgoeddokter die pakjesavond dreigt te vergallen. Sinterklaas verdwijnt opeens spoorloos en duikt even plotseling weer op. Maar dan gedraagt hij zich heel anders en de Pieten krijgen argwaan. En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? Mees en zijn buurmeisje Katja ontdekken gelukkig hoe de vork in de steel zit en zij proberen samen met de Club Pieten de Speelgoeddokter te ontmaskeren.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 15 november 2012 - 350

Dit past bij 'Sinterklaas op het witte doek'