1

Doorsta de Vuurproef!

Oude verhalen vlammen op in het Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum Nieuws door

archief oud artikel 22 november 2012 Geschiedenis Utrecht, Utrecht Een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht was al een hele beleving, maar nu slaan de vlammen echt de pan uit. Het museum opent vandaag de Vuurproef! In deze nieuwe beleving neemt Rutger Hauer je mee het spoor op, terug naar de eerste treinreizigers.

DagjeWeg.NL kocht al eens een ticket voor het Spoorwegmuseum in Utrecht en reisde mee langs de vijf werelden. Van de eerste trein tot de Oriënt Express, tot de echte stalen monsters. Een enerverend reisje, wat vanaf vandaag nog een stuk spannender belooft te worden. Vandaag gaat er een nieuwe wereld open voor de bezoekers van het Spoorwegmuseum. De Vuurproef! Met film, decors en special effects vertelt deze nieuwe beleving de complete geschiedenis van de trein.

De Vuurproef

Rutger Hauer is de verteller van het verhaal van de Vuurproef. Hij neemt je mee naar de tijd dat machinisten als het ware de astronauten van nu waren en iedereen vol verbazing naar de machtige treinen keek. De Vuurproef laat de mooiste, meest aangrijpende momenten uit de geschiedenis zien. Het Spoorwegmuseum wil met de nieuwe beleving de collectie laten zien, maar dan op een leuke manier. "In Het Spoorwegmuseum leer je iets zonder dat je het in de gaten hebt, het is educatie door vermaak. Nadat je De Vuurproef hebt beleefd heb je iets meegekregen dat blijft", belooft Paul van Vlijmen, directeur van het Spoorwegmuseum. Wij zijn heel benieuwd!

Heb jij de Vuurproef al doorstaan? Vertel ons dan hoe je het vond!

Uitjes voor kinderenNaar een museumEvenementen en activiteiten

Durf jij de Vuurproef aan?

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 22 november 2012 - 754