1

Amerigo klimt 120 treden naar boven

Paard van Sinterklaas oefent op het dak van NEMO

science center NEMO Nieuws door

archief oud artikel 21 november 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Zaterdag zagen miljoenen mensen Sinterklaas en zijn pieten voet aan wal zetten op de Nederlandse kust. Nu loopt de Sint weer elke nacht over de daken om cadeautjes uit te delen. Maar na een jaar genieten in Spanje zijn de benen van Amerigo wat stijf. Vandaag oefent Sinterklaas daarom op het dak van NEMO hoe dat daklopen nou ook alweer gaat.

Vandaag lopen Sinterklaas, het paard Amerigo en de pieten om 15:00 uur over het dak van science center NEMO. Voor Amerigo is daklopen namelijk altijd weer even wennen. En om te zorgen dat iedereen zijn cadeautje op tijd krijgt, mag hij vandaag even oefenen in Amsterdam. Amerigo kan wel wat aanmoediging gebruiken, dus kom vanmiddag ook even langs. De toegang is gratis.

Snoepgoedproef

Na het daklopen is er de leuke snoepgoedproef. Samen met Sinterklaas is er te zien wat er gebeurt als de suiker in een snoepje heel snel verbrand. Zo zie je hoeveel energie er eigenlijk in snoepgoed zit.

NEMO

Neem ook eens een kijkje in science center NEMO. Na je bezoek aan NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, wat er gebeurt als je zoent, hoe bliksem en satellieten werken en nog veel meer.

Amerigo kan wel wat aanmoediging gebruiken
Vind nog veel meer leuke tips, activiteiten en inspiratie voor Sinterklaas.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 21 november 2012 - 196