Dagje uit dit weekend

Winterse gezelligheid, kerst en laatste glimp van Sint

Meer activiteiten op de kalender van DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 29 november 2012 Toerisme December is eindelijk begonnen en iedere stad pakt flink uit tijdens deze feestmaand. De Maastrichtenaren tuigen hun stad helemaal op met kerstversiering en kerstverlichting en ook in Amsterdam zijn de voorbereidingen in volle gang. Dit weekend valt er weer van allerlei moois te bekijken, te kopen of te bezoeken. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Finse Kerstmarkt

Dezelfde saaie kerstballen en kerstdecoratie is na een paar jaar wel weer aan vervanging toe. Gelukkig zijn er kerstmarkten genoeg om een nieuwe kleur of stijl uit te zoeken. Maar eigenlijk elke kerstmarkt heeft veel van hetzelfde... Wie eens iets anders in de boom wil hangen of op tafel zetten zoekt verder in Rotterdam. De Finse Kerstmarkt in Rotterdam geeft vast inspiratie voor wat variatie. Finse etenswaren en textiel, Fins glaswerk en voor wie het kent, allemaal spulletjes van de Moomins. En ook de Finse Kerstman loopt hier rond! Alleen dit weekend te bezoeken.

Finse Kerstmarkt in de Finse Zeemanskerk in Rotterdam
Nog te bezoeken tot en met 2 december 2012.
Toegang: gratis.

Magisch Maastricht

Maastricht is altijd een fantastische bestemming voor een dagje of een weekendje weg, maar tijdens de wintermaanden verandert de Limburgse hoofdstad in een sprookjesachtige stad. Flonkerende lichtjes versieren de eeuwenoude Sint Servaasburg en op het Vrijthof zwiert een vrolijke menigte over het ijs. Eén en al gezelligheid in het Limburgse! Op de kerstmarkten zijn de mooiste cadeautjes te vinden en in de café's warmen ze de gasten op met winterse lekkernijen. Wie laat zich dit weekend betoveren door Magisch Maastricht?

Magisch Maastricht
30 november tot en met 1 januari 2012.
Toegang: gratis.

Winter in het Openluchtmuseum

Terwijl de temperaturen nog boven de 10 graden Celsius uitkomen is het in het Nederlands Openluchtmuseum al hartje winter. Hier kunnen de schaatsen vast uit het vet en staat de koek en zopie klaar. Vanaf dit weekend begint de winter in het gezellige openluchtmuseum en roetsjen bezoekers van een ijsgladde sleebaan. In de zuid-Hollandse stolpboerderij vertelt de boerin over prachtige ijsfeesten verlicht door duizenden vetpotjes. Spelletjes, kermis en stevige winterkost: nostalgische gezelligheid in het Nederlands Openluchtmuseum!

Winter in het Openluchtmuseum.
Van 1 december 2012 tot en met 13 januari 2013.
Toegang: € 14,95 voor volwassenen en € 10,50 voor kinderen.

Lampenkappen schilderen in NEMO

Amsterdam krijgt in de winter deze maand een heel ander uiterlijk. Als de duisternis over de stad valt dan gaan de lichtjes van het Amsterdam Light Festival aan en verwondert iedereen zich over het sprookjesachtige decor. Maar voordat het zover is mogen de kinderen dit weekend in science center NEMO aan de slag met een bijzonder stukje kerstversiering. Allemaal beschilderen ze een lampenkap, die vervolgens een plekje krijgt in het Kinder Lampenkappen Bos op het Waterlooplein. Wie een lampenkap wil versieren moet zich vooraf aanmelden bij NEMO en mag dan gratis naar binnen!

science center NEMO
1 & 2 december 2012.
Toegang: gratis voor kinderen die een lampenkap komen beschilderen.

Sinterklaas op het kasteel

Die Sinterklaas ziet tenminste wat van Nederland! Dan is hij weer te zien op televisie of staat hij in één of andere haven. Zelfs op het kasteel krijgt hij een hartelijk ontvangst. Dit weekend wordt de goedheiligman verwacht op Kasteel Heeswijk, waar de Pieten al in rep en roer zijn. Kokpiet wrijft zich eens in de handen, want hoe krijgt hij alle pepernoten gebakken? Pianopiet speelt ondertussen de sterren van de hemel en laat de kinderen dansen op de hit van de Club van Sinterklaas. Het is een dolle boel met Sinterklaas, Amerigo, de Pieten en natuurlijk de opgewonden Sintfans die hun verlanglijstjes in willen leveren.

Sinterklaas op Kasteel Heeswijk.
1 & 2 december 2012 van 13:00 uur tot 16:00 uur.
Toegang: € 4,- voor iedereen ouder dan twee jaar.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 29 november 2012 - 772