1

Wie was Wilhelmina?

Een uniek beeld van haar laatste levensjaren

Paleis Het Loo Nieuws door

archief oud artikel 28 november 2012 Cultuur Apeldoorn, Gelderland Vanaf vandaag staat Paleis het Loo in het teken van koningin Wilhelmina. In de stallen staat haar lijkkoets en in de westvleugel van het paleis is haar looprekje te zien. Een uniek beeld van haar laatste levensjaren.

Op 28 november 1962 overleed koningin Wilhelmina. Vanaf vandaag kun je in de tentoonstelling Wilhelmina's Levensavond op Paleis het Loo ontdekken hoe haar laatste levensjaren waren.

Koningin Wilhelmina beschouwde Paleis het Loo altijd als haar 'thuis'. Na haar intensieve regeringsjaren leefde ze hier een ontspannen leven. Schilderen, paarden mennen en boeken schrijven deed ze graag. Ook deze hobby's hebben een bijzonder plekje in de tentoonstelling.

Wat is er te zien?

In de stallen staan Wilhelmina's witte lijkkoets en haar schilderwagen te pronken. In de Westvleugel van het paleis zijn kleding, meubelen en voorwerpen uit de kamers waar zij in haar laatste levensfase woonde, te bewonderen. Ook haar menwagentje is te zien. Erg bijzonder zijn Wilhelmina's draagstoel en looprekje. Zo is echt te zien dat koningin Wilhelmina steeds ouder werd en hoe ze daarmee omging.

Schilderen, paarden mennen en boeken schrijven deed ze graag
Vind nog veel meer leuke uitstapjes in Apeldoorn en maak je dagje weg compleet.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 28 november 2012 - 533