Op visite bij Sinterklaas

Sinterklaashuis Dordrecht | Nieuws door

2 december 2012 Cultuur Dordrecht, Zuid-Holland De taak van Sinterklaas zit er bijna op. Als de cadeautjes op 5 december zijn uitgepakt, vertrekt de goedheiligman met stille trom weer naar Spanje. Maar vandaag zit hij nog in het Sinterklaashuis in Dordrecht, waar de laatste voorbereidingen in volle gang zijn. Kom nog snel op visite bij de Sint!

Een kopje thee of warme chocolademelk met een handje pepernoten of wat marsepein? Sinterklaas verwelkomt iedere gast even hartelijk in het Sinterklaashuis in Dordrecht. Helaas heeft de oude man niet veel tijd, want pakjesavond komt heel dichtbij. Terwijl de Sint in zijn werkkamer verder gaat met stapels verlanglijstjes mag je gerust door zijn huis wandelen. Langs de Pietjeskamer, de bakkerij, de postkamer en de troonzaal.

Bezoekersinformatie

Sinterklaashuis in Dordrecht.
Open van 20 november tot en met 4 december 2012.
Toegang: gratis.

Sinterklaas

Nu Sinterklaas nog in het land is duikt hij werkelijk overal op. Hij overnacht namelijk ook wel eens in het Westfries Museum in Hoorn, waar hij een mooie slaapkamer heeft en nog drie andere kamers. En als je echt alles over Sinterklaas wilt weten dan reis je naar Zwolle. Daar is één piepklein kamertje tot de nok toe gevuld met Sinterklaasspullen! Het Sinterklaasmuseum laat iedereen graag de collectie zien, dus loop nog voor 5 december eens binnen.

Vind de leukste uitjes met Sinterklaas op DagjeWeg.NL!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-11-30 11:23:17 - 90