Dagje uit dit weekend!

De leukste tips voor dit weekend

Thema wintersferen Redactioneel door

archief oud artikel 6 december 2012 Cultuur Zeg maar 'Dag Sinterklaasje', want de goedheiligman en zijn pieten zitten weer op de boot naar Madrid. De kerstman kan niet wachten tot het zijn beurt is, dus haal de kerstballen maar van zolder. Nog geen kerstversiering in huis? Bezoek dan een leuke kerstfair, DagjeWeg.NL heeft er alvast twee uitgezocht. Nog meer gezelligheid vind je in Rotterdam of Amsterdam, daar branden heel veel sfeervolle lichtjes. Fijn weekend!

IJsbeeldenfestival Zwolle

Op het Rodetorenplein in Zwolle is het vanaf aankomend weekend ijskoud. Dan begint namelijk het IJsbeeldenfestival. Van 250.000 kilo ijs en 250.000 sneeuw zijn de prachtigste ijssculpturen gemaakt, dit jaar met als thema de sprookjes van de gebroeders Grimm. Scènes uit sprookjes zoals Assepoester, Hans en Grietje en Doornroosje krijgen hier een ijzig tintje. Lekker warm worden doe je met een glaasje glühwein op de kerstmarkt op het festivalterrein. Je kunt ook meedoen aan een leuke workshop, om je eigen glühwein te maken. Voor een prachtig uitzicht over alle ijsbeelden, stap je in het reuzenrad.

8 december 2012 tot en met 27 januari 2013.
Toegang: 9,- euro voor volwassenen en 7,- euro voor kinderen.

China Light Rotterdam

Rotterdam is vanaf aankomend weekend omgetoverd tot een prachtig Chinees sprookje, dan begint China Light Rotterdam. Wandelend tussen meer dan 35 betoverende lichtobjecten van sprookjesfiguren, bloemen, dieren, een 100 meter lange draak en een gigantische Temple of Heaven waan je je in het magische China. De lichtjes gaan elke dag aan om 17:00 uur en blijven aan tot 22:00 uur. Ook zijn er elke dag spectaculaire laserhows en optredens met Chinese muziek, dans, acrobatiek en magie. Plaatsen waar de lichtjes branden zijn de Westersingel, het Schouwburgplein, het wijkpark Het Oude Westen en het park rondom de Euromast.

Van 7 december 2012 tot en met 13 januari 2013.
Toegang: 15,- euro voor volwassenen en 8,- euro voor kinderen.

Amsterdam Light Festival

Ook Amsterdam staat vanaf dit weekend in de spotlights met het Amsterdam Lights Festival. Er zijn dan prachtige lichtsculpturen van bekende kunstenaars te bewonderen, varen prachtig verlichte boten door de grachten en zijn gebouwen en bruggen kunstzinnig verlicht. Huur zelf een boot bij Blue Boat Company en geniet van de prachtig verlichte grachten.

7 december 2012 tot en met 20 januari 2013.
Toegang: gratis.

Winterfair Garderen

Twee lange weekenden in december is De Beeldentuin in Garderen omgetoverd in een Winterfair. De Beeldentuin is een nostalgisch dorpje, met oude geveltjes en hobbelige straatjes. Hier vind je winkels vol mooie meubels en woonaccessoires van merken als Rivièra Maison, Riverdale en PTMD. Tijdens de Winterfair is het dorpje extra speciaal. Winkeliers dragen een Dickens Tenue, kerstkoren zingen sfeervolle liederen, het terrein is bedekt met sneeuw. En als klap op de vuurpijl is het heerlijk genieten van glühwein, stamppotten, chocolademelk en oliebollen.

Bezoek de Winterfair met twee euro korting!

6 tot en met 8 december en 13 tot en met 15 december 2012.
Toegang: 6,50 euro voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Kerstfair Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Nog een fair die in deze feestelijke maand niet mag missen is de Kerstfair Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Ruim negentig standhouders presenteren een feestelijk aanbod van kerstdecoratie, kleding en accessoires, eiken veranda's, woon- en tuinaccessoires, delicatessen, items voor een mooi gedekte kersttafel, zeepjes en verzorgingsproducten. Het Kerstfairterrein is sfeervol verlicht en versierd, en op diverse plaatsen knetteren vuurtjes, met als hoogtepunt het grote kampvuur op de Vuurplaets. Geniet van het schouwspel van de vlammen met een glaasje glühwein of een warme chocolademelk.

Bezoek de Kerstfair met twee euro korting!

6 tot en met 9 december 2012.
Toegang: 10,- euro voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Vind nog veel meer leuke activiteiten op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 6 december 2012 - 1268