Franse kunst in Tilburg

De laatste MuseumMaandag van het jaar!

Museum De Pont Nieuws door

archief oud artikel 10 december 2012 Cultuur Tilburg, Noord-Brabant Op maandag zijn de meeste musea gesloten, maar MuseumMaandag wil dit juist de meest bijzondere museumdag van de week maken. Daarom zet het museum De Pont in Tlburg vandaag haar deuren wagenwijd open!

Vandaag heeft DagjeWeg.NL een unieke tip in petto. Eigenlijk zitten de deuren van het Tilburgse museum De Pont op maandag altijd potdicht, maar vandaag niet. Want het museum organiseert een bijzondere MuseumMaandag. Voor 10,- euro kun je het museum bezoeken, luisteren naar een lezing over het werk van kunstenaar Anish Kapoor en een rondleiding langs de vaste collectie van het museum. Een deel van deze dag wordt uitgezonden in het Radio 4 programma NTR Podium.

Wat is er nog meer te zien?

Deze MuseumMaandag is alweer de laatste van het jaar. In het museum staan twee kunstenaars centraal, namelijk fotograaf Wout Berger en kunstenaar Anish Kapoor. Van Berger zijn er in de projectzaal een serie foto's te zien, van de landschappen die bij het IJsselmeer te vinden zijn. Kapoor laat zijn talent in vijftien sculpturen zien. Hij is vooral bekend van het werk Leviathan, dat te zien is in het Grand Palais in Parijs.

Dit is de laatste MuseumMaandag van het jaar!
Vind nog veel meer leuke tips in Tilburg en maak je dagje weg compleet.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 10 december 2012 - 406