1

Wondere winternacht in Amsterdam

Amsterdam Lights Festival 2012

Amsterdam Light Festival Nieuws door

archief oud artikel 9 december 2012 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam vermijdt dit jaar de donkere dagen voor kerst met het Amsterdam Lights Festival. Want hoe verdrijf je de duisternis? Juist, door heel veel lichtjes aan te steken! En dat zijn niet zomaar een paar kerstlichtjes, maar magische kunstwerken met een paar schitterende hoogtepunten.

Het Amsterdam Light Festival is eigenlijk een voorproefje van een bijzonder jaar in de hoofdstad. In 2013 wachten er nog veel meer feestelijke gebeurtenissen, zoals de grande opening van het vernieuwde Rijksmuseum. Amsterdam Light warmt de bezoekers vast op met prachtige lichtsculpturen, verspreid door de binnenstad. Deze kunstwerken zijn gemaakt van (inter)nationale kunstenaars en zijn gratis voor iedereen te bewonderen. Ook gebouwen en bruggen staan in de schijnwerpers met een kunstzinnige of juist sprookjesachtige belichting. Een kijkje nemen bij dit lichtfestijn? Dan zijn er een paar dingen die je beslist wilt zien!

Highlights

Aan de Amstel, tussen Munt en Amstel Hotel, schitteren gebouwen, bruggen en de sluis in een kunstzinnig licht. Dit mooie schouwspel is te zien vanaf 7 december 2012 tot 20 januari 2013. De week daarna, vanaf 14 december 2012, kunnen bezoekers de wandeling verder uitbreiden met Illuminade. Langs deze speciale route staan lichtkunstwerken van twintig kunstenaars, uit zeven landen en drie continenten. En als klap op de vuurpijl trekt op 15 december de Christmas Canal Parade voorbij.

Christmas Canal Parade

Als voorbode van de gezellig verlichte kerstdagen trekt op 15 december een verlichte stoet door de Amsterdamse grachten. De Christmas Canal Parade start om 18:30 uur en verrast iedere toeschouwer met prachtig uitgedoste salon- en rondvaartboten, praal- en dekschuiten. Zo'n 45 minuten vaart de stoet, waar niemand zijn ogen vanaf kan houden, door de grachten. Verover een plekje langs de route en droom weg!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 9 december 2012 - 908