1

Dagje uit in de kerstvakantie!

De leukste tips voor de kerstvakantie

Tips voor de kerstvakantie! Redactioneel door

archief oud artikel 20 december 2012 Cultuur Voor veel mensen duurt het weekend deze keer een stukje langer: het is kerstvakantie! Daarom vond DagjeWeg.NL een paar leuke tips, waar je ook na het weekend van kunt genieten. Schaatsen langs oude treinen, restjes van het kerstdiner uitpluizen of op de kop in de achtbaan. Fijne kerstvakantie!

Alle kerstmarktenKerstvakantieTips voor kids

Winter in het Spoorwegmuseum

Een ijsbaan tussen de treinen, een ouderwetse carrousel en honderden lampjes en kerstbomen zorgen in het oude Maliebaanstation voor een echte wintersfeer. Trek de ijzers uit het vet en kom naar het Winter Station in het Spoorwegmuseum. De schaatsen zijn gratis te leen. Ga tijdens je bezoek ook meteen de uitdaging aan met de Vuurproef. In deze nieuwe beleving neemt Rutger Hauer je mee het spoor op, terug naar de eerste treinreizigers. Ook leuk: op een paar dagen in de kerstvakantie kun je je haar laten knippen bij barbier Jan, of misschien kies je wel voor een ouderwetse scheerbeurt.

22 december 2012 tot en met 6 januari 2013.
Toegang: 14,50 euro voor iedereen vanaf vier jaar.

Lekker eten in het Muiderslot

Tijdens de kerstvakantie ontdek je in het Muiderslot hoe een feestmaal er vroeger uit zag. Alles over de planning, de gastenlijst, de voorbereiding en niet onbelangrijk, hoe hoorden kinderen zich te gedragen aan tafel, is hier te zien. Het kasteel is prachtig verlicht met kaarsjes en in de museumzalen staan sfeervol gedekte tafels. In de Slotkeuken staan de ingrediënten uitgestald naast de recepten. In de Ridderzaal is de grote tafel feestelijk gedekt met pasteien en bijzonder servies en glaswerk. Eet smakelijk!

22 december 2012 tot en met 6 januari 2013.
Toegang: 12,50 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen.

Schaatsen op het Westergasterrein

De bekendste schaatsbaan van Amsterdam is toch wel de Jaap Eden IJsbaan, maar in de kerstvakantie ligt er ook een prachtige ijsbaan op het terrein van de Westergasfabriek. Baantjes trekken, zwieren en zwaaien, discoschaatsen, alles kan op de speciale ijsbaanmuziek. Om even op te warmen is er het gezellige warmterestaurant, met mooi uitzicht over de ijsbaan. En natuurlijk staat de koek en zopie ook weer klaar!

20 december 2012 tot en met 6 januari 2013.
Toegang: 2,50 euro als je eigen schaatstsen hebt, 5,- euro als je schaatsen moet huren.

Toverlicht Festival

In Attractiepark Toverland branden deze kerstvakantie honderden lichtjes. Kom ook langs bij het Toverlicht Festival! Er zijn goochelshows, er is kerstmuziek in de Magic Forest en elke dag wordt afgesloten met een spetterende lichtshow. De huismagiër van Toverland en Toverland-mascotte Toos Toverhoed laten zien hoe zij licht kunnen betoveren. Ze laten licht verschijnen, verdwijnen en van richting veranderen. Natuurlijk kun je ook even alles eruit gooien tijdens een ritje in een achtbaan. De buitenattracties, inclusief de nieuwe achtbaan d'Wervelwind, zijn geopend als het weer dat toelaat.

22 december 2012 tot en met 6 januari 2013.
Toegang: 18,50 euro voor volwassenen en 14,50 euro voor kinderen.

Kerstlab in science center Nemo

Is er nog wat over van het kerstdiner? Neem de restjes mee naar science center NEMO en ga ermee aan de slag als een echte onderzoeker. Wat zit er allemaal in chocolademousse en waarom is een rollade nou zo lekker? Was het kerstdiner zo lekker dat wel alles op is? Ontdek dan het geheim van strooizout en hoe een vuurpijl werkt. En voel jij je tijdens al die donkere dagen moe en futloos? Maak dan in het Proef-Lab je eigen energydrankje! Heb je juist energie over? Kom dan extra vroeg naar Amsterdam, want NEMO is in de kerstvakantie al vanaf 09:00 uur geopend!

22 december 2012 tot en met 6 januari 2013.
Toegang: 13,50 euro voor iedereen vanaf vier jaar.

Op DagjeWeg.NL staan nog veel meer leuke tips voor de kerstvakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 20 december 2012 - 1820