Shoppen tussen schilderijen van Rembrandt

Rembrandt - All his paintings |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Alle 325 schilderijen in Amsterdams winkelcentrum

26 december 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Een mooie feestoutfit scoren en ook genieten van prachtige kunstwerken? Dat kan vanaf vandaag in winkelcentrum Magna Plaza in Amsterdam. Daar hangen 325 digitaal nagemaakte replica's van alle schilderijen van Rembrandt.

De tentoonstelling op de locatie Magna Plaza is gesloten. Er is tijdelijk in City Plaza in Nieuwegein een kleinere versie te zien, genaamd Rembrandt Remastered.

In de tentoonstelling zijn alle 325 schilderijen van Rembrandt te zien

Vandaag opent in winkelcentrum Magna Plaza de permanente tentoonstelling Rembrandt – All his paintings. In de tentoonstelling zijn alle 325 schilderijen van Rembrandt te zien. Niet de originele werken, maar digitale reproducties. De schilderijen van Rembrandt, die verspreid zijn over de hele wereld, zijn nu in hartje Amsterdam bij elkaar gebracht op één locatie. Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling maak je een tocht door het leven van Rembrandt, omdat alle schilderijen in chronologische volgorde hangen.

Over Rembrandt

Rembrandt van Rijn is één van de belangrijkste Hollandse meesters van de 17e eeuw. Zijn bekendste schilderij is toch wel De Nachtwacht. Daarin was hij vernieuwend door iedereen niet statisch af te beelden, maar juist in actie. Sommige schutters zijn in druk gesprek verwikkeld en anderen zijn nog bezig met hun geweren. En dat maakt het een schilderij waar je uren naar kunt kijken en waarin je steeds weer nieuwe dingen ontdekt.

Vind nog veel meer leuke tentoonstellingen op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2014-04-30 11:50:18 · Gepubliceerd: 2012-12-18 15:27:13 - 2288