1

Boemelen naar de Kerstman

Winterse treinritten met de Museumstoomtram en de Miljoenenlijn

Tips voor de kerstvakantie Nieuws door

archief oud artikel 24 december 2012 Cultuur Hoorn, Noord-Holland Warme chocolademelk, echte rendieren, cadeaus en de Kerstman: beter kun je de kerstvakantie niet beginnen. Stap daarom aan boord van de Museumstoomtram of de Miljoenenlijn en ga mee op een winterse treinreis!

Ook deze kerstvakantie rijdt de Museumstoomtram weer naar het nostalgische stationnetje in Wognum. Koop een treinkaartje en ga mee op avontuur. Geniet van een glaasje warme chocolademelk en van het prachtige winterse landschap van Noord-Holland. Het eindpunt in Wognum is helemaal omgetoverd tot Noordpool. Er lopen echte rendieren rond en natuurlijk mag de Kerstman niet ontbreken! Hij heeft ook voor iedereen een cadeautje meegenomen. Na anderhalf uur ben je weer terug op het station in Hoorn.

Winter bij de Miljoenenlijn

Ook de perrons van de Zuidlimburgse Stoomtrein Maatschappij zijn gehuld in wintersferen, met dennengroen en rode strikken. Er staat glühwein en warme chocolademelk klaar en de rijtuigen zijn heerlijk verwarmd. Een aanrader is het om per winterse stoomtrein te reizen naar Kerststad Valkenburg. Onderweg ga je met een speurtocht op zoek naar een pakje dat de Kerstman verloren is. Als je het pakje gevonden hebt, staat er op Station Valkenburg een leuke verrassing klaar!

De Milljoenenlijn rijdt niet op Eerste Kerstdag, maar wel op Tweede Kerstdag. De Museumstoomtram rijdt beide kerstdagen.

De Museumstoomtram rijdt beide kerstdagen
Vind nog veel meer leuke tips voor de kerstvakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 24 december 2012 - 368