Hoogstandjes in muziek & techniek

Beleef de klinkende verhalen in Museum Speelklok

Bezoek Museum Speelklok! Redactioneel door

archief oud artikel 24 december 2012 Cultuur Utrecht, Utrecht Hoogstandjes in muziek & techniek is een verrassende ontdekkingstocht naar de bijzondere verhalen die schuilgaan achter eeuwenoude muzikale gadgets. Tot op de dag van vandaag spelen zij in Museum Speelklok live muziek. Met Hoogstandjes in muziek & techniek brengt Museum Speelklok de magische collectie van zelfspelende muziekinstrumenten meer dan ooit tot leven.

Klinkende verhalen

Zelfspelende instrumenten bestaan al meer dan 500 jaar. Achter de muziek en mechanismen gaan vele klinkende verhalen verborgen. Hoogstandjes in muziek & techniek brengt deze verhalen voor het voetlicht in Museum Speelklok. Ze gaan bijvoorbeeld over de eigenaren van de zelfspelende muziekinstrumenten, de makers, de tijd waarin ze gemaakt werden, de wereldwijde faam die sommige instrumenten verwierven en over de huizen en plekken waar ze stonden.

Toys for boys

Het torencarillon was het eerste zelfspelende muziekinstrument. Al snel na de komst van het torencarillon haalden de rijken de 'torens' in huis. Deze staande klokken waren pronkstukken die de eigenaar status gaven. In Hoogstandjes in muziek & techniek worden de meest vooruitstrevende, technische en onbetaalbare gadgets getoond in het Herenhuis van Museum Speelklok.



Museum Speelklok

Museum Speelklok wordt nog vrolijker met Hoogstandjes in muziek & techniek

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 24 december 2012 - 521