1

Kerstballen en kerstwensen

Ontwerp je eigen kerstbal en doe een wens

Groninger Museum Nieuws door

archief oud artikel 22 december 2012 Toerisme Met een beetje romantiek en creativiteit ontsnap je deze dagen aan de kerstdrukte. Geen ellenlange rij bij de kassa en geen gestreste mensen in de buurt. Het Groninger Museum helpt met een leuke workshop kerstballen ontwerpen en in het Muiderslot gaat de wensput open. Wens dit weekend vast een witte kerst!

Doorgaans zit er een stevig deksel op de wensput van het Muiderslot, maar deze kerstvakantie is de put open! Iedereen die wat te wensen heeft gooit een muntje in de put en spreekt zachtjes een wens uit. Of die wens uitkomt is natuurlijk nog maar de vraag, maar zo ontsnap je dit weekend mooi aan alle kerstdrukte in de supermarkten en winkelstraten. En wie weet wens je zo een heel kerstdiner op tafel! In het slot zijn de voorbereidingen voor een feestmaal ondertussen in volle gang. Tijdens een rondleiding steken bezoekers heel wat op over tafelmanieren uit de 16e eeuw. De planning, de gastenlijst en hoe kinderen zich moesten gedragen; Erasmus schreef er een etiquetteboekje over. Misschien handig om alvast even door te nemen met de kids? Het hele kasteel is sfeervol verlicht en in de museumtafel staan mooi gedekte tafels. Een fijn begin van twee ontspannen kerstdagen.

Design een kerstbal

Voor de nodige kerstversiering is het Groninger Museum de place to be. Gelukkig geen overvolle tuincentra, maar een overzichtelijk museum. Een stuk leuker, want iedereen maakt hier zelf een mooie kerstbal. Na een rondje langs de verschillende tentoonstelling borrelt de inspiratie als vanzelfsprekend op en kan het creëren van een echt kunstwerk beginnen. Bezoekers kopen bij de ingang een kerstbal en krijgen bij de workshop de nodige knutselspullen. Een enthousiaste museumdocent zorgt ervoor dat iedereen met een mooie bal naar huis gaat. Wat wordt de inspiratiebron? De Noord-Europese schilderkunst, het Chinese porselein of de sculpturen en graffiti van Marc Bijl?

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 22 december 2012 - 249