Zo modern heb je nog nooit geschaatst!

Interactief schaatsen in Groningen

Schaatsen Nieuws door

archief oud artikel 4 januari 2013 Cultuur Groningen, Groningen Wie denkt dat schaatsen een oubollige activiteit is, doet er goed aan om eens een kijkje te nemen in de binnenstad van Groningen. Op het Waagplein bevindt zich namelijk een ijsbaan die in een modern jasje is gestoken. Schaatsers worden uitgedaagd door interactieve spellen, kunnen foto's nemen met webcams en alles wat ze doen direct delen op Facebook.

Met Icelinked, een interactief schaatsplatform, steekt de Groningse gemeente de oud-Nederlandse activiteit in een heel nieuw jasje. Zo kun je op de ijsbaan verschillende leuke spelletjes doen, foto's laten maken, je favoriete lied uitkiezen, speedskaten en de score meteen met zijn vrienden delen op Facebook. Dit alles met het doel om de offline en online schaatswereld met elkaar te verbinden.

Je kunt nog vandaag en morgen terecht op de IJsbaan in Groningen, gelegen op het Waagplein in de binnenstad. Op vrijdag 4 januari is de ijsbaan van 10:00 uur tot 22:00 uur geopend en op zaterdag 5 januari kun je tot 17:00 uur terecht voor een rondje interactief schaatsen. Een kaartje kost €6,00, dat is inclusief het huren van schaatsen.

Op zoek naar meer schaatsplezier?

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 4 januari 2013 - 475