Dagje uit dit weekend!

De leukste tips van DagjeWeg.NL

UITagenda DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 7 januari 2013 Cultuur Het weekend na de kerstvakantie is altijd heerlijk om naar uit te kijken. De eerste volle werkweek zit er weer op, dus het is tijd voor ontspanning. DagjeWeg.NL zette wat leuke activiteiten op een rij voor een paar gezellige dagen. Ga lekker schaatsen in Amsterdam, proef heerlijke gerechten in Maastricht of ga gratis naar de voorstelling Carmen. Fijn weekend!

Schaatsen bij het Amsterdam Museum

Voor Amsterdam is 2013 een bijzonder jaar, met 400 jaar grachten, 125 jaar Concertgebouw en de heropening van het Rijksmuseum. Het Amsterdam Museum trapt dit jaar alvast af met een feestelijk uitje. Op de binnenplaats van het museum kun je vanaf dit weekend een maand lang elke dag gratis schaatsen. In het museum hangen veel schilderijen van Hendrick Avercamp. Hij schilderde veel winterse taferelen. Tijdens het schaatsen rondom het zeventiende eeuwse weeshuis waant iedereen zich voor even in een schilderij van Avercamp!

Vanaf 12 januari tot 12 februari 2013.
Toegang: gratis.

Oproep aan Carmen

Heet jij Carmen? Of ken je misschien iemand die Carmen heet? Dan is er leuk nieuws. Iedereen die Carmen heet mag namelijk gratis naar de gelijknamige voorstelling van Frank Groothof. In Vredenburg Leidsche Rijn is het verhaal te zien van de bloedmooie Carmen, die haar jaloerse minnaar José in het ongeluk stort, de stierenvechter Escamillo om haar vingers windt en alle regels aan haar laars lapt. Speciaal voor deze voorstelling maakte Thé Tjong-King spannende tekeningen, die op het achterdoek geprojecteerd worden.

Zondag 13 januari 2013.
Toegang: 16,50 euro voor volwassenen en 13,50 euro voor kinderen.

Eurosonic in Groningen

Dit weekend is het in Groningen geen moment stil. Iedereen viert feest met het festival Eurosonic / Noorderslag! De tickets waren helaas in een mum van tijd uitverkocht, maar gelukkig zijn er ook allerlei leuke optredens waar je geen kaarten voor nodig hebt. Zoals bij platenzaak Plato en bij Coffee Company in het pand er naast. Daar zijn donderdag, vrijdag en zaterdag allemaal leuke en gratis optredens, van onder andere Douwe Bob. Hij won de door Giel Beelen bedachte talentenjacht, De beste singer-songwriter van Nederland. Geniet van heerlijke muziek en drink er ook een lekker kopje koffie bij!

Van 10 januari tot 12 januari 2013.
Toegang: optredens in de binnenstad zijn gratis.


Neuzelbeurs

Houd je van roze, strak en veel glitters? Kom dan dit weekend naar de Neuzelbeurs in Rijswijk. De grote vlooienmarkt begint zaterdag al, maar eigenlijk moet je zondag ook even een kijkje nemen. Dan verkoopt BN'er Barbie, bekend van het televisieprogramma Oh Oh Cherso een groot deel van haar kleding. De Neuzelbeurs is de grootste overdekte vlooienmarkt van regio Haaglanden. Er zijn honderden kraampjes met onder andere tweedehands spullen, curiosa, kleding, boeken, meubels en antiek. Leuke spullen voor kleine prijsjes, maar je moet wel goed zoeken!

12 januari en 13 januari 2013.
Toegang: 4,- euro voor volwassenen en 3,- euro voor kinderen.

Aan tafel in Maastricht

Vanaf zondag eet je in Maastricht geen Limburgse vlaaien meer, maar mediterrane smaken, streekgebonden lekkernijen en Aziatische specialiteiten. Maastricht aan Tafel gaat dan alweer voor de achtste keer van start. Meer dan 25 restaurants serveren dan een speciaal driegangenmenu voor maar 25,20 euro. Nog niet zo heel veel trek? Dan is Maastricht aan de Bar een aanrader. Bij een aantal sfeervolle cafés kun je voor 10,20 euro genieten van een Maastrichts aperitief & tapas voor twee. Om je vingers bij af te likken, zo lekker en gezellig is het in de Limburgse hoofdstad. Eet smakelijk!

Van 13 januari tot en met 27 januari
Toegang: verschilt per activiteit.

Vind nog veel meer leuke activiteiten op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2016-07-26 18:03:27 · Gepubliceerd: 7 januari 2013 - 386