Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 12 januari 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan vertelt de redactie van DagjeWeg.NL aan presentator Eddy Keur wat de leukste tips voor het weekend zijn. Was je net te laat, of heb je het niet goed verstaan? Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Schaatsen bij het Amsterdam Museum

Voor Amsterdam is 2013 een bijzonder jaar, met 400 jaar grachten, 125 jaar Concertgebouw en de heropening van het Rijksmuseum. Het Amsterdam Museum trapt dit jaar alvast af met een feestelijk uitje. Op de binnenplaats van het museum kun je vanaf dit weekend een maand lang elke dag gratis schaatsen. In het museum hangen veel schilderijen van Hendrick Avercamp. Hij schilderde veel winterse taferelen. Tijdens het schaatsen rondom het zeventiende eeuwse weeshuis waant iedereen zich voor even in een schilderij van Avercamp!

Vanaf 12 januari tot 12 februari 2013.
Toegang: gratis.

Winter in Archeom

Het is dit weekend heel koud in Nederland, maar in Archeon is het nog net iets kouder. Het park is omgetoverd tot een oer-Hollandse Winter Wonder Wereld. Ga lekker schaatsen of geniet van een stamppot. Op de schaatsbaan kun je ook genieten van spectaculaire roofvogelshow of uilenshow. En extra leuk: alle families die iets met Winter in hun achternaam hebben, mogen gratis naar binnen!

Van 12 januari tot en met 13 januari 2013.
Toegang: 17,50 euro voor volwassenen, 15,50 euro voor kinderen.

Zondag

Neuzelbeurs

Houd je van roze, strak en veel glitters? Kom dan dit weekend naar de Neuzelbeurs in Rijswijk. De grote vlooienmarkt begint zaterdag al, maar eigenlijk moet je zondag ook even een kijkje nemen. Dan verkoopt BN'er Barbie, bekend van het televisieprogramma Oh Oh Cherso een groot deel van haar kleding. De Neuzelbeurs is de grootste overdekte vlooienmarkt van regio Haaglanden. Er zijn honderden kraampjes met onder andere tweedehands spullen, curiosa, kleding, boeken, meubels en antiek. Leuke spullen voor kleine prijsjes, maar je moet wel goed zoeken!

12 januari en 13 januari 2013.
Toegang: 4,- euro voor volwassenen en 3,- euro voor kinderen.

Aan tafel in Maastricht

Vanaf zondag eet je in Maastricht geen Limburgse vlaaien meer, maar mediterrane smaken, streekgebonden lekkernijen en Aziatische specialiteiten. Maastricht aan Tafel gaat dan alweer voor de achtste keer van start. Meer dan 25 restaurants serveren dan een speciaal driegangenmenu voor maar 25,20 euro. Nog niet zo heel veel trek? Dan is Maastricht aan de Bar een aanrader. Bij een aantal sfeervolle cafés kun je voor 10,20 euro genieten van een Maastrichts aperitief & tapas voor twee. Om je vingers bij af te likken, zo lekker en gezellig is het in de Limburgse hoofdstad. Eet smakelijk!

Van 13 januari tot en met 27 januari
Toegang: verschilt per activiteit.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 12 januari 2013 - 151