Dagje uit dit weekend

Bezoekerscentrum De Wieden |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

14 januari 2013 Toerisme Sneeuw en ijs zorgen dit weekend voor genoeg vertier! Sneeuwpoppen bouwen, sneeuwballen gooien en, in sommige provincies, schaatsen! Wie de winterse wereld eens van een andere kant wil bekijken, kan mee het wad op of in de hondenslee stappen. Geniet van dit weekend vol winterpret! Want voor je het weet is het weer voorbij...

Vogelsnacks maken

Als het koud is en de grond keihard bevroren, dan breekt er een moeilijke tijd aan voor de vogels. Ze moeten het opeens met veel minder voedsel doen. En met die kou hebben ze natuurlijk wel brandstof nodig om warm te blijven! Wil jij de vogels een handje helpen deze winter? Pak dan de pinda's en de andere heerlijke zaden op in Bezoekerscentrum de Wieden en maak een smakelijke verrassing voor de gevederde vriendjes! Tijdens de Wilde Buiten Dag van Natuurmonumenten gaan kinderen aan de slag met pindaslingers en vetbollen. En om hun vogelkennis te testen doen ze mee aan een speciale speurtocht en een echte vogelquiz. Met zoveel hulp komen ook de vogels de winter wel door!

Vette Vogeldag in Bezoekerscentrum de Wieden.
Zondag 20 januari 2013.
Toegang: € 2,25 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen.

Jumping Amsterdam

De top van de paardensport bevolkt de komende dagen de Amsterdam RAI. Niemand wil Jumping Amsterdam missen, één van de grootste paardensportevenementen van Nederland! Spannende wedstrijden op topniveau, prestigieuze prijzen en prachtige paarden maken van Jumping Amsterdam een waar spektakel. Op vrijdag en zaterdag komt er een speciale gast naar de RAI. Dan schittert Mario Luraschi in de piste met zijn getalenteerde paarden. Deze Franse stuntman is beroemd door zijn bijdrage aan films als Bandidas, Lucky Luke en Black Beauty, waarin zijn paarden een rol vervulden. Tussen de wedstrijden door zorgt hij voor het een adembenemende show! En 's avonds barst het feest los met Glennis Grace.

Jumping Amsterdam.
Van 17 tot en met 20 januari 2013.
Toegang: varieert per dag.

Tocht met Siberische husky's

Het Limburgse landschap is helemaal wit en dat levert mooie plaatjes op. Helemaal als de Siberische husky's van Lowland Pack voorbij razen met hun slee of hondenkar! Een bijzonder plaatje, wat in Nederland bijna nergens te zien is. Maak kennis met de roedel honden van André Veenstra en stap zelf op de kar om de honden te zien rennen. Vooral met de sneeuw is een sledehondentocht een ervaring om nooit te vergeten! Helemaal verliefd op de mooie honden met hun blauwe ogen? Ook als de sneeuw gesmolten rennen ze graag een rondje door het bos!

Huskytocht door Limburg.
Van oktober tot en met april. De honden rennen alleen als de temperatuur onder 16 graden is.
Toegang: € 89,50 voor een dagarrangement. Kinderen van 7 tot 13 jaar mogen voor € 50,- mee.

Winterse wadlooptocht

Wadlopen is niet voor mietjes, al helemaal niet met dit weer. Zondag organiseert Wadgids.NL een winterse wadlooptocht vanuit Noordpolderzijl, in Noord-Groningen. Onder leiding van een gids vertrekt zondag een groep voor een tocht van acht kilometer over het wad. Een spannende en interessante tocht! Ook mee wandelen? Trek dan wel goede rubberlaarzen aan en warme, waterdichte kleding. In de rugzak droge sokken en voor een aantal uren proviand en gaan!

Winterse wadlooptocht in Groningen
Zondag 20 januari om 9:30 uur.
Toegang: € 11,- per persoon.

Schaatsen op natuurijs

Al fluistert iedereen alweer over een Elfstedentocht, er zijn nog maar een paar natuurijsbanen open. Op de Friese Ryptsjerksterpolder ligt al een aardige ijslaag, waar al een aantal dagen op geschaatst wordt. Ook op het Nannewiid, vlakbij Heerenveen, probeerden de eerste schaatsers het ijs al uit. Houd het overzicht van natuurijsbanen in de gaten en haal de schaatsen uit het vet dit weekend!

Schaatsen op natuurijs.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-01-14 17:00:27 - 336