Dagje uit tijdens een winters weekend!

Schaatsen! |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste tips van DagjeWeg.NL

24 januari 2013 Cultuur Na het weekend gaat het waarschijnlijk dooien, dus geniet nu nog van de prachtige natuurijsbanen en besneeuwde landschappen. De redactie van DagjeWeg.NL heeft weer een paar winterse tips in petto om er een heerlijk weekend van te maken. Schaatsen, een snertwandeling of dansen met cowboys. Fijn weekend!

Snertwandeling over Schokland

De perfecte manier om te genieten van het prachtige winterweer is tijdens een stevige wandeling. Op zaterdag 26 januari 2013 organiseert Het Flevolandschap een mooie wandeltocht over Schokland. Schokland is een UNESCO Werelderfgoed en zeker de moeite waard om te ontdekken. Trek warme kleren en stevige laarzen aan en geniet van het voormalige eiland. Wie weet kom je nog wel een roofvogel of een specht tegen. Na de wandeling kun je even bijkomen met een lekkere kom snert in bezoekerscentrum De Gesteentetuin.

26 januari 2013.
Toegangsprijzen: 7,50 euro voor begunstigers en 9,50 euro voor niet-begunstigers.

Reis naar het Wilde Westen

Dit weekend lopen er in Den Bosch allemaal cowboys en indianen rond. Het is tijd voor de Western Experience! Er zijn Western Riding wedstrijden, er wordt in drie hallen gelinedanst en je vindt er Oldtimers die zo van een filmset lijken te komen. Ook lopen er allemaal bekende indianen rond. Er zijn Canadese indianen van de Kwakiutl stam, er komen Smoke Dansers uit het Six Nations gebied in de buurt van Toronto. En vanuit South Dakota komt Lance White Magpie, die ook in diverse films te zien was, samen met zijn zoontje.

26 en 27 januari 2013.
Toegangsprijzen: 17,50 euro voor volwassenen en 8,50 euro voor kinderen.

Schaatsen op een kanovijver

De kanovijver van het Boschbad in Apeldoorn is bevroren. Tijd voor een paar rondjes op de schaatsen! En dat is prachtig, want het zwembad ligt aan de rand van Apeldoorn in de Veluwse bossen ligt. Zolang blijft het vriezen, is de schaatsbaan open en kun je er elke dag schaatsen. Naast de baan staat een gezellig koek-en-zopietentje waar je kunt genieten van heerlijke chocomel, snert en rookworst. Kinderen tot vijftien jaar kunnen zaterdag 26 januari 2013 meedoen met de Elfstedentocht op de vijver. De tocht volbracht? Dan is er voor ieder kind een lintje.

26 januari 2013.
Toegangsprijzen: 3,- euro en voor de Elfstedentocht, 3,50 euro.

Laatste weekend IJsbeeldenfestival Zwolle

Op het Rodetorenplein in Zwolle was het afgelopen tijd ijskoud. Daar staan namelijk nu nog prachtige ijsbeelden van 250.000 kilo ijs en 250.000 sneeuw voor het IJsbeeldenfestival. Na dit weekend worden alle beelden omgesmolten. Dus neem nog even een kijkje bij de scènes uit sprookjes zoals Assepoester, Hans en Grietje en Doornroosje. Die krijgen hier een ijzig tintje. Lekker warm worden doe je met een glaasje glühwein op de kerstmarkt op het festivalterrein.Voor een prachtig uitzicht over alle ijsbeelden, stap je in het reuzenrad.

Nog tot en met 27 januari 2013.
Toegang: 9,- euro voor volwassenen en 7,- euro voor kinderen.


VIP bij SEA Life

Altijd al alles will weten over haaien, roggen en koraalvisjes? Kom dan naar SEA LIFE Scheveningen en neem een uniek kijkje achter de schermen. Samen met een SEA LIFE medewerker kom je bij de dierenopvang, het laboratorium en de keuken. Help mee met water testen en ontdek wat alle dieren te eten krijgen. Elk weekend, op woensdag en in de vakanties kan je mee met de tour van 45 minuten. Wel even van tevoren reserveren!

Elk weekend, op woensdag en in vakanties.
Toegangsprijzen: 5,- euro per persoon, exclusief de entreeprijs.

Vind nog veel meer leuke activiteiten op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-01-21 11:02:48 - 230