1

Popcorn en premières

Internationaal Film Festival Rotterdam zet havenstad op zijn kop

Internationaal Film Festival Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 23 januari 2013 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Licht uit, spot aan en een grote bak popcorn erbij: vandaag begint het Internationaal Film Festival Rotterdam! Dat betekent twaalf dagen lang genieten in een fluweelrode bioscoopstoel van de nieuwste films en documentaires. Er zijn nog genoeg kaartjes te koop. Dus zoek een leuke film en uit en geniet!

Vandaag gaat het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) van start. In totaal zijn er 255 speelfilms, waaronder 44 wereldpremières, en 334 korte en middellange films uit ruim 60 landen te zien. Bekijk het hele programma van het festival.

Jeroen Willems

Het IFFR gaat woensdag van start in Pathé Schouwburgplein met de wereldpremière van de Nederlandse film De Wederopstanding van een Klootzak van Guido van Driel. In de film, een kanshebber op een Tiger Award, speelt de in december overleden acteur Jeroen Willems een belangrijke bijrol als maffiabaas. De openingsfilm wordt aan Willems opgedragen met een boodschap op de aftiteling.

Voor kinderen

Op zondag 27 januari 2013 is er een speciale festivaldag voor kinderen in zaal 3. De dag begint met een paar korte films en een vragenuurtje met de filmmakers. Tussen de middag is het tijd voor een lekkere lunch in de Schouwburg, samen met de ouders. Daarna worden de kinderen echte creabea's in een leuke knutselworkshop. Aan het eind van de middag komen de ouders en kinderen weer samen in de Kleine Zaal van de Schouwburg om de resultaten van de workshop te bekijken.

Het Film Festival duurt nog tot en met 3 februari 2013.

De openingsfilm is een ode aan de overleden acteur Jeroen Willems
Als het festival is afgelopen kun je ook nog genieten van een gezellig filmpje. Vind een bioscoop in de buurt op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 23 januari 2013 - 234