1

Dagje uit dit weekend

Schuif gezellig aan bij Sesamstraat Redactioneel door

archief oud artikel 31 januari 2013 Toerisme Geen winter meer en geen winterpret. Dit weekend wordt weer ouderwets nat en druilerig! Maar gelukkig ontsnap je daar gemakkelijk aan met de weekendtips van DagjeWeg.NL. In de Meezingbioscoop is het lachen en gieren in de bergen van Oostenrijk en in het Limburgs Museum schuiven de kids aan in het 'echte' Sesamstraat. En een goed boek voor bij de open haard is zeker te vinden op het Boekenfestijn!

Op bezoek in Sesamstraat

Schuif gezellig aan bij Sesamstraat in het Limburgs Museum! De kinderen kijken hun ogen uit in deze tentoonstelling, want ze lopen ineens in het 'echte' Sesamstraat. Ze herkennen het decor van het geliefde kinderprogramma vast en zeker! In Tommie's auto mag iedereen even zitten en wie durft, gluurt stiekem over het muurtje van buurman Baasje. En Pino wil maar wat graag verstoppertje met je spelen? Op zondag 3 februari organiseert het museum een spetterend feest met speciaal bezoek uit Sesamstraat. Ook zo benieuwd wie dat dan is? Zorg dan dat er bij bent!

Sesamstraat in het Limburgs Museum.
Van 1 februari tot en met 1 september 2013.
Toegang: € 10,- voor volwassenen en € 7,- voor kinderen.

Voor boekenwurmen

Toe aan een ontspannen weekend? Snuffel dan eens rond op het Boekenfestijn en kom thuis met een stapel nieuwe boeken om relaxed te lezen. Lekker warm binnen! Op het Boekenfestijn gaan boekenwurmen zich te buiten aan meer dan een miljoen nieuwe boeken en hobby-artikelen. Strips, romans en sprookjesboeken liggen te wachten op gretige lezers in Ahoy Rotterdam. En of je nu het liefste wegkruipt met een stevig boek over informatica of met een snelle roman, hier is het te koop!

Boekenfestijn Ahoy Rotterdam.
Van 31 januari tot en met 3 februari 2013.
Toegang: gratis.

Huiskamer van Utrecht

Winkelen in winkelcentrum Hoog Catharijne is dit weekend wel heel gezellig! Het Utrechtse winkelcentrum lijkt op een gezellige woonkamer, met zachte banken om op neer te ploffen en de geur van een vers kopje koffie. Hoog Catharijna is de Huiskamer van Utrecht! Dit winterse festival brengt webshops, fashion, vintage en lokale kunstenaars bijeen op één grote markt. Dat betekent lekker struinen tussen vintage hebbedingen, fairtrade kinderkleding en een bijzonder kopje koffie van de KoffiePyscholoog. Op zondag is de Huiskamer het domein van de kinderen, die luisteren naar de mooiste verhalen in het verteltheater.

de Huiskamer van Utrecht
2 & 3 februari 2013.
Toegang: gratis.

Meezingen met Maria

Do-re-mi en Edelweiss klinken de meeste mensen wel bekend in de oren. Zing jij deze klassiekers uit de Sound of Music het liefst keihard mee? Dan is de Meezingbioscoop een fantastisch avondje uit! Neem een bosje verse edelweiss mee, een telegram, een zaklamp en een fluitje en in de Meezingbioscoop beleef je de Sound of Music als nooit tevoren. Zaterdag is er een voorstelling en Leiden en op zondag zingen de gasten in Gouda uit volle borst mee.

Meezingbioscoop Sound of Music
Zaterdag 2 februari in Leiden en zondag 3 februari in Gouda.
Toegang: vanaf € 27,50.

Terug naar 1953

Museum Nieuw Land denkt dit weekend terug aan een grote ramp in de Nederlandse geschiedenis. Het is namelijk zestig jaar geleden dat de extreem hoge waterstand, een hevige storm en te lage en zwakke dijken samen de Watersnoodramp veroorzaakten. Het museum zet bezoekers even stil bij deze ingrijpende gebeurtenis door de eerste nieuwsbeelden van het Polygoonjournaal te laten zien. Zie hoe de kusten bij 's Gravenzande, Katwijk, Noordwijk en IJmuiden helemaal onder water stonden. Na het bekijken van de beelden laat de tentoonstelling Dankzij de dijk.

Journaalbeelden van de Watersnoodramp 1953.
2 & 3 februari 2013.
Toegang: € 8,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 31 januari 2013 - 821