Een avond als Cleopatra

Rijksmuseum van Oudheden Nieuws door

archief oud artikel 8 februari 2013 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Ze was jaloersmakend mooi, die Cleopatra. Maar liefst twee machtige mannen wist ze om haar vinger te winden. Haar verhaal inspireerde filmmakers en schrijvers en boeit nog steeds veel mensen. Beleef een avond in de stijl van deze iconische dame tijdens de Egyptische Ladiesnight in het Rijksmuseum van Oudheden.

Het verhaal van de beroemde Cleopatra, de koningin van het oude Egypte, leest letterlijk als een goed boek. Intriges, romantiek en vooral veel macht speelden een grote rol in haar leven. Het Rijksmuseum van Oudheden besteedt in een tentoonstelling aandacht aan het glamoureuze leven wat de koningin leidde. En speciaal voor de dames, die wegdroomden bij de film Cleopatra met Liz Taylor, organiseert het museum een Egyptische Ladies Night!

Avondje met Cleopatra

De Ladies Night start met een lezing van filmexpert en egyptoloog Hans van den Berg over Cleopatra. Hij gaat daarbij ook uitgebreid in op de film uit 1963 met Liz Taylor. Daarna vergapen de gasten zich aan de mooie sieraden, gebruikt in films over Egypte. Ook kostuums en rekwisieten uit Hollywood schitteren in de museumzalen. De hele avond kunnen bezoekers aansluiten bij korte rondleidingen langs Egyptische koninginnen, prinsessen en priesteressen. En geïnspireerd door het uiterlijk van de schoonheden kan iedereen meedoen met de miniworkshops visagie met beauty en kleuradviezen. Een avond vol Hollywood glamour in het Rijksmuseum van Oudheden!

Bezoekersinformatie

Ladiesnight in het Rijksmuseum van Oudheden.
8 februari 2013.
Van 18:30 uur tot 23:00 uur.
Toegang: €15,-

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-02-07 10:06:00 - 153