De strijd van Lincoln

Het verhaal achter de afschaffing van de slavernij

Bioscopen in Nederland Nieuws door

archief oud artikel 12 februari 2013 Cultuur Buiten is het ijskoud. Duik daarom een warme bioscoop in en geniet van de prachtige film Lincoln. De film vertelt het verhaal van de strijd van Lincoln voor het afschaffen van de slavernij.

Vandaag is het de geboortedag van Abraham Lincoln. De zestiende president van de Verenigde Staten die de afschaffing van de slavernij voor elkaar heeft gekregen. Het verhaal over zijn strijd voor een land zonder slavernij is nu te zien in de film Lincoln van regisseur Steven Spielberg. Acteur Daniel Day-Lewis ontving afgelopen zondag een Bafta voor beste mannelijke hoofdrol voor rol van Abraham Lincoln. Redenen genoeg voor een bezoekje aan de biosoop!

De film laat vooral het laatste stukje zien van het leven van Lincoln. Hoe hij het dertiende Amendement er door probeert te drukken en hoe de machtige mannen van zijn kabinet dat tegen proberen te houden.

Herverkiezing

Ook de dood van Lincoln heeft een plekje in de film. Na zijn herverkiezing op 14 april 1865 werd de president namelijk doodgeschoten door een fanatieke tegenstander van Lincoln. De president werd in het achterhoofd getroffen door een kogel en stierf de volgende dag op 56-jarige leeftijd.

Daniel Day-Lewis ontving een Bafta voor zijn rol als Lincoln

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 12 februari 2013 - 183