Dagje uit dit weekend

Huishoudbeurs 2013 Redactioneel door

archief oud artikel 14 februari 2013 Toerisme Al ziet het buiten nog niet zo lente-achtig uit, toch begint de voorjaarsvakantie dit weekend! En dat moeten we natuurlijk meteen vieren met een leuk dagje uit. Met een grote shopper aan de arm ben je vast goed voorbereid op de Huishoudbeurs en op zondag is Park Sonsbeek een heerlijke oase van rust. Fijn weekend!

Huishoudbeurs 2013

Een grote shopper aan de arm en een vriendin aan de andere en je bent klaar om dit weekend je slag te slaan op de Huishoudbeurs! Dit gezellige evenement weet ieder jaar weer hordes vrouwen naar de Amsterdam RAI te trekken. En ook dit jaar ga je niet voor niets. Op het programma staan leuke activiteiten, zoals een professionele Glamour fotoshoot en een huidanalyse. En voor de nodige beweging is er de Hip 'n Thigh Workshop. Natuurlijk is er ook van alles te koop, zoals mooie lingerie en leuke spulletjes voor in huis. En iedere dag treedt er een artiest op! Ga je voor Jeroen van der Boom of toch voor de 3JS?

Huishoudbeurs 2013.
Van 16 tot en met 24 februari 2013.
Toegang: € 14,50 voor volwassenen en € 5,50 voor kinderen.

Vroege vogels op de savanne

In DierenPark Amersfoort begint het al te kriebelen! Het nadere voorjaar betekent in het dierenpark een grote schoonmaak. Kinderen die mee willen helpen met het schoonmaken van de Savanne mogen voor openingstijd alvast naar binnen. Iedere morgen mogen dertig kinderen de dierverzorgers helpen bij hun taken. Zoals een ontbijtje maken voor de dieren bijvoorbeeld! Iedere dag van de voorjaarsvakantie start de schoonmaak om 8:15 uur en duurt tot ongeveer 10:00 uur. Wil je ook achter de schermen kijken? Koop dan meteen een ticket en spring dit weekend vroeg je bed uit!

Grote schoonmaak in DierenPark Amersfoort
Van 16 tot en met 24 februari 2013.
Toegang: € 24,50 voor volwassenen en € 21,50 voor kinderen.

Eindeloos wandelen

Luie zondagen zijn heerlijk! Maar na een paar uren niets doen, word je doorgaans wel een beetje duf. Ga dan voor de broodnodige frisse lucht naar het mooie Park Sonsbeek in Arnhem. Door dit park, aangelegd in Engelse landschapsstijl, wandelen veel Arnhemmers graag. Of ze gaan sleetje rijden, wanneer de sneeuw het groen heeft verstopt. Iedere zondag om 13:30 uur kan iedereen gratis meewandelen met een parkgids om de mooiste plekjes te ontdekken. Van het heldere Sint-Jansbeekje tot de uitkijktoren Belvédère voor een fantastisch uitzicht.

Park Sonsbeek
Iedere zondag om 13:30 uur start een wandeling.
Toegang: gratis.

Wat is vasten?

Wie weet wat vasten is? En wie heeft het zelf wel eens geprobeerd? In het Rijksmuseum Twenthe draait de komende tijd alles om vasten. Katholieken waren namelijk gewoon om vanaf Aswoensdag veertig dagen te vasten. Gedurende die periode hingen er voor het altaar en de mis zogenaamde hongerdoeken om de vastentijd te markeren. Het Rijksmuseum Twenthe herstelt deze traditie in ere en maakt een hongerdoek! Iedereen mag meehelpen. En aanstaande zondag is er veel meer te doen, zoals meedoen aan de gezinsworkshop Museum-eet-kleed. Knip en plak met de hele familie aan een eet-kleed en denk na over de betekenis van eten.

Rijksmuseum Twenthe
Zondag 17 februari.
Toegang: € 8,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Proefjes met water

In het Nederlands Watermuseum steken de kinderen ook in de vakantie nog wat op. Samen met Flip de Beer, die deze voorjaarsvakantie in het museum logeert, gaan de kleintjes aan de slag in het Waterlab. Flip ontdekt allemaal geheimen over water. Kun je drijven op water? En kun je dingen ook oplossen in water? In het Waterlab ontdekken de kleine wetenschappers het allemaal.

Flip de Beer Waterlab in het Nederlands Watermuseum.
Van 16 februari tot en met 3 maart 2013.
Toegang: € 10,50 voor volwassenen en € 7,- voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-02-11 14:08:15 - 534