1

Knutselen met de kinderen

De herfst begint lekker binnen!

Uitjes voor kinderen Nieuws door

archief oud artikel 19 september 2013 Trends Heel veel regen en een enkele zonnestraal wisselen elkaar af. De temperatuur daalt. Het is herfst! Hou de kinderen lekker bezig en ga knutselen. DagjeWeg.NL heeft leuke knutselideeën. Bak er een stel dikke pannenkoeken bij en ze zijn gegarandeerd lief!

Voor de vogeltjes

De vogels kunnen in de aankomende winter wel een hart onder de riem gebruiken. Of, nog beter, iets te eten! Maak samen met de kinderen een hart van vogelvoer om buiten op te hangen. Simpel, educatief en leuk!

Wat heb je nodig?

  • Twee gelatineblaadjes
  • Vogelvoer
  • Uitsteekvormpje hart
  • Aluminiumfolie
  • Touw
Werkbeschrijving

Bereid de gelatine zoals op de verpakking staat. Verwarm daarna 400 ml water in een pan en voeg hierbij de gelatine en roer dit door totdat het één massa is. Meng dit met 360 gram van het vogelvoer. Leg de vorm vervolgens op een stuk aluminiumfolie en vouw dit omhoog langs de rand. Spray er wat bakspray op en vul de vorm met het mengsel van vogelvoer en gelatine. Plaats een rietje in het midden om een gaatje over te houden voor het touwtje. Laat het vogelvoer hard worden en haal het uit de vorm. Een touwtje door het gat en klaar!

Tip: check de originele beschrijving, want hoeveelheden kunnen afwijken!

Creatief in de Kinderwerkplaats

Geen zin in rommel in huis? Neem de kinderen dan mee naar de Kinderwerkplaats in Den Haag. Hier mogen ze aan de slag met allerlei leuke en interessante proefjes. Een vulkaan nabootsen bijvoorbeeld of meekijken in de papierfabriek. De proefjes wisselen vaak, dus er is elke keer weer iets anders te doen.

Laatst gewijzigd: 2013-09-18 12:14:30 · Gepubliceerd: 19 september 2013 - 1578