1

Knutsel een piramide in de voorjaarsvakantie

'Het Egypte van Hollywood'

Rijksmuseum van Oudheden Nieuws door

archief oud artikel 19 februari 2013 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Het Rijksmuseum van Oudheden staat in de voorjaarsvakantie helemaal in het teken van mummies en piramides. Kom eens langs en probeer de grootste en mooiste piramide te bouwen!

Het Rijksmuseum van Oudheden staat in de voorjaarsvakantie helemaal in het tekens van de tentoonstelling Het Egypte van Hollywood. Waarom komen mummies in films altijd tot leven, en hoe zag een Egyptische prinses er echt uit? Geen enkele vraag blijft in de tentoonstelling onbeantwoord.

Kinderen kunnen elke dag genieten van een leuke kinderfilm over Egypte, zoals bijvoorbeeld De legende van de gouden piramide. Nog leuker is zelf een filmscript schrijven en daarmee een Egyptisch prijzenpakket winnen!

Knutselen

In de voorjaarsvakantie zijn er voor kinderen allerlei leuke activiteiten. Zoals de mooiste en grootste piramide maken van LEGO, of het spannende bordspel O, Farao spelen.

Speelfilms over Egypte

Waarom een tentoonstelling over Egyptische speelfilms? "Speelfilms over Egypte zijn altijd erg populair geweest. In de tentoonstelling zijn fragmenten te zien van een aantal blockbusters door de jaren heen. Elizabeth Taylor bijvoorbeeld was de ultieme Cleopatra en Boris Karloff was in 1932 angstaanjagend in The Mummy", aldus het museum.

Win een Egyptisch prijzenpakket met een zelfgeschreven filmscript!
Vind nog veel meer leuke tips voor de voorjaarsvakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 19 februari 2013 - 493