1

Laatste kans: lachen met André van Duin

In Beeld en Geluid komen al zijn typetjes tot leven

Beeld en Geluid experience Nieuws door

archief oud artikel 2 maart 2013 Cultuur Hilversum, Noord-Holland Hilversum bouwt nog één weekend een feestje met de grootste grappenmaker van Nederland: André van Duin! Kom naar Beeld en Geluid en val van je stoel van het lachen met Koos Grandioos, meneer Wijdbeens en de Pizzaman.

In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ga je op bezoek in het huis van volkskomiek André van Duin. "Er is een huiskamer, een keuken, een toilet, een bar en natuurlijk een feestruimte", vertelt Van Duin tegen Edwin Evers bij Radio538. In de tentoonstelling Horen, zien en lachen zie je alles wat Van Duin ooit heeft gedaan in zijn leven. Bekende typetjes zoals Koos Grandioos, meneer Wijdbeens, de Pizzaman en Meneer en Mevrouw de Bok komen er tot leven.

Animal Crackers

Nog leuker is dat jezelf een scène op mag nemen van Animal Crackers of de Dik Voormekaar Show. "En dat krijg je dan ook nog op dvd mee naar huis", vertelt Van Duin. "Het is een heel interactieve tentoonstelling. Overal zijn knoppen waar je op kan drukken, of je gaat zelf aan de slag. En in elke ruimte kom je dan weer een 3D-versie van mij tegen. De échte ik, of een typetje."

Lees ook de reportage over Beeld en Geluid: Beeld & Geluid is leukste bioscoop ter wereld!.

Ontmoet het paard in de gang of loop een polonaise in de lachloop

Praktische informatie

Horen, zien en lachen
Beeld en Geluid experience
Van 16 februari 2012 tot en met 28 oktober 2012.
Toegangsprijzen: € 15,- voor volwassenen en € 8,- voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2 maart 2013 - 222